Kjære leser!

Velkommen til vår nye AdWords blog. Vi håper at du vil benytte sjansen til å stikke innom fra tid til annen og holde deg oppdatert på alt som skjer innen søkemotormarkedsføring. Timingen for denne bloggen er ikke tilfeldig. Aldri har søk vært viktigere enn akkurat nå. Når økonomien er i nedgang og alle kutter i sine reklamebudsjetter så fortsetter søk å fungere. Det som er viktig å huske på er at folk har behov for ting, også i nedgangstider. Det er mer søk på Google.no i dag enn det var for ett år siden. Mye mer. Det søkes på klær, data, julegaver og reiser og når folk søker på ting, så er det veldig ofte fordi de har tenkt å handle. Dette gjaldt for ett år siden og det gjelder i dag. Det som er viktig å følge med på er hvordan folks preferanser kanskje forandrer seg litt i trangere økonomiske tider.

Hvis du vil teste disse endringene i preferansene vil jeg anbefale deg å gjøre deg kjent med Google Insights for Search. Her kan du se en grafisk oversikt over utviklingen av søkevolumet innenfor alt i din bransje. Jobber du med finans er det verd å merke seg at flere nå er interessert i bankinnskudd og sparing enn for noen måneder siden. Jobber du i reiseliv kan det være spennende å se at folk fremdeles søker etter ferietips for jule-, vinter- og sommerferien. Selger du gaver vil Insights vise deg at folk startet å kjøpe julegaver på nett for omtrent en måned siden og at søket etter dette vil stige dramatisk frem til 20 desember, akkurat som i tidligere år. Media spår til og med at netthandelen denne julen vil overgå alle tidligere julehandler.

En rekke mediebyråledere spår at 2009 vil bli et katastrofeår for reklamebransjen, men alle spår at søkemotorene vil fortsette sin eksplosive vekst. Dette skyldes selvsagt det dere alle vet, nemlig målbarheten, effekten og kontrollen som søk gir deg. Man kutter ikke der man tjener penger. Det er fremdeles i høyeste grad mulig å tjene penger i tøffere tider, man må bare være litt smartere enn før.

Nylig hadde vi et seminar om Google Analytics. Vår ekspert fra USA, Avinash Kaushik, lanserte et morsomt begrep der, "the HIPPO", The Highest Paid Person's Opinion. Med søk og gode analyseverktøy kan du, som markedsfører, hjelpe din HIPPO med å treffe de rette beslutningene. Nylig kansellerte en HIPPO alle reklamekjøp i Europa, inkludert søk. En uke etterpå hadde markedssjefen bevist at denne beslutningen var feil og startet opp søkekampanjen igjen. 10% av salget deres var borte over natten. Uten analyseverktøy hadde dette vært vanskelig, men tallenes tale var klar og kunden er tilbake og drar inn nye salg hver dag gjennom den kanalen som gir best effekt for dem, nemlig søk.

Vi vil gjerne ha spørsmål og tilbakemeldinger fra dere. Dersom det er noe dere vil vi skal skrive om så er det bare å si fra. Vi er her for at dere skal bli enda flinkere og mer effektive i deres markedsføringstiltak. Takk for at du leser bloggen vår idag og velkommen tilbake.

Beste hilsen
Jan Grønbech
Country Manager
Google Norway