I det første innlegget vårt i denne serien snakket vi om de ulike oppgavene og aktivitetene brukerne utfører på Internett. De søker ikke bare på Google, men besøker netthandler, leser nyheter og snakker med venner.

Ved å annonsere på Googles innholdsnettverk kan du nå potensielle kunder mens de søker gjennom relevant materiale på nettet. La oss se på hvordan du kan målrette annonsene dine for å nå rett brukere til rett tid.

Målretting

Googles innholdsnettverk er satt sammen av millioner av nettsteder, fra merkevaresider til nisjeområder som blogger eller forum om bestemte emner. Du får best resultat ved å vise annonsene dine til brukere som kan være interessert i produktet eller tjenesten du tilbyr.
Googles teknologi for innholdsmålretting målretter automatisk annonsene dine mot relevant innhold på nettet, som presenterer meldingen din til det rette publikummet til rett tid.

Hvordan fungerer dette?

Ved å skanne de mange millioner sidene på nettet, analyserer Googles teknologi for innholdsmålretting innholdet på ulike nettsider for å avgjøre temaet for hver side. Deretter studeres søkeordene og annonseteksten i annonsegruppen din, og systemet knytter de mest relevante annonsene etter tema til de mest relevante sidene, slik at annonsene dine vises til interesserte brukere.
Hvis du for eksempel selger digitalkameraer, vil systemet vårt plassere annonsen din ved siden av nyhetsartikler som omtaler den nyeste digitalkamerateknologien. I dette tilfellet er det stor sannsynlighet for at en bruker som har klikket seg inn på denne siden, er interessert i å handle hos deg.

Hva betyr dette for deg?

Du kan kontrollere at du har valgt å kjøre på innholdsnettverket, på siden med innstillinger for hver kampanje. Når du har valgt å delta, vil vi automatisk vise annonsene dine på de mest relevante nettstedene ved å skanne søkeordlisten og annonsetekstene dine. Hvis du vil fininnstille kampanjene dine får å få enda mer målrettede resultater, bør du kontrollere at annonsegruppene dine er strengt inndelt etter tema, som når vi optimerer en søkekampanje.

Hvis du ønsker å bruke en annen fremgangsmåte enn innholdsrettet annonsering, kan du bruke plasseringsmålretting for å manuelt velge bestemte nettsteder eller deler av nettsteder der du vil at annonsen din skal vises. Denne typen målretting fungerer best hvis du vet nøyaktig hvor du vil at annonsene dine skal vises, og du har mer merkevareorienterte markedsføringsmål.
Hva skjer nå?

Vi avslutter her diskusjonen om målretting i innholdsnettverket. Neste gang skal vi snakke om hvordan du effektivt kan kontrollere kostnader og administrere budene dine på innholdsnettverket for å få mest mulig ut av annonseinvesteringen. Vi snakkes!