Har du noen ganger ønsket å kunne forandre et søkeresultat, kanskje flytte noe opp eller slette noe annet? Kanskje det du ønsker å finne er på side to eller ikke der i det hele tatt, da hadde det vært fint å kunne legge det til. Noen ganger skulle du kanskje ønske at du kunne lagt til noen kommentarer om det du fant og om hvorfor det var nyttig. Fra og med nå kan gjøre dette. Nå kan du skreddersy Googles resultat slik det passer deg best.

I dag lanserer vi SearchWiki, en mulighet til å skreddersy søket ved å re-rangere, slette, legge til og kommentere søkeresultat. Med bare noen få klikk kan du flytte et resultat til toppen eller legge til et nytt nettsted. Du kan skrive kommentarer tilknyttet et nettsted eller slette resultater du ikke mener burde være der. Disse forandringene vil vises for deg hver gang du gjør det samme søket i fremtiden. SearchWiki er tilgjengelig for Google-brukere som er logget inn. Vi lagrer dine forandringer i din Google-konto. Hvis du lurer på om du er logget inn så kan du se det øverst til høyre på siden, der brukernavnet ditt står.

Dine forandringer vises bare på dine egne søk og ikke på andres. Men SearchWiki er en fin måte å dele dine funn og erfaringer med andre som søker. Du kan se hvordan befolkningen generelt har editert søkeresultatene ved å klikke på linken "See all notes for this SearchWiki".

Se vår sjefsingeniør, Amay, demonstrere noen måter der SearchWiki kan brukes i denne korte videoen (kun tilgjengelig på engelsk):
SearchWiki er et eksempel på at søk blir mer og mer dynamisk, med verktøy som gjør at vi, brukerne, får enda mer nytte av søk i vårt daglige arbeid. Vi har testet deler av SearchWiki i lengre tid, både internt og eksternt, og har tatt med oss erfaringene fra dette før vi lanserte. Vi strever hele tiden for å gjøre søk enda mer nyttig for brukerne våre og dette er et lite steg i den retningen.