I Google gjør vi til stadighet forbedringer i søkealgoritmene våre, noen er kjente og andre er mindre kjente. Vi har et eget team som jobber med å forbedre kvaliteten på Google i hele Norden. Her kommer det et lite gjesteinnlegg med noen av de mindre kjente Googletipsene vi har jobbet med å forbedre i det siste.

Visste du at du kan finne telefonnummer til både personer og bedrifter på Google? Det er enkelt: for å finne en person søker du helt enkelt etter navnet til den du vil ringe, samt stedet personen bor, slik som dette:

På websøk


Eller på maps.google.no


Det er ikke alltid du finner telefonnumrene du søker på. Det kan skyldes at den du leter etter har fortalt Google eller telefonselskapet sitt at telefonnummeret ikke skal stå i katalogen. Av og til er det også vanskelig å vite at det er et telefonnummer du er på jakt etter, og da kan det hjelpe å fortelle Google at det er det du vil ha:


Som du ser kan Google også hjelpe deg med å finne butikker og tjenesteleverandører. Ved firmasøk har du muligheter til å lese andres vurderinger av bedriftene du får se, og du har mulighet til å legge inn dine egne vurderinger til nytte for andre som er på jakt etter det samme. Søk enkelt på hva du er på jakt etter og hvor det ligger, så ordner Google resten:

På websøk


Eller på maps.google.no for flere treff og enda mere informasjon om bedriftene


Håvard og Petter, Softwareingeniører i Google