Lurer du på om annonsen din vises? Eller hvis annonsen din ikke ble godkjent - vil du vite nøyaktig hvorfor den ikke ble godkjent?

AdWords tilbyr to gratis verktøy som kan hjelpe deg: Forhåndsvisning av annonse og verktøyet for ikke godkjente annonser.

Verktøy for forhåndsvisning av annonse


Med verktøyet for forhåndsvisning av annonser kan du se annonser slik de ville sett ut på en side med Google-søkeresultater.

Vi anbefaler at du sjekker om annonsen din vises ved hjelp av verktøyet for forhåndsvisning av annonser i stedet for å søke etter det selv på Google. Hvis du søker etter annonsen din flere ganger, kan dette påvirke annonsens plassering i Google-søkeresultatet, ved at det påløper flere visninger og klikkfrekvensen reduseres. Ved å bruke verktøyet for forhåndsvisning av annonser unngår du at annonsens ytelse og statistikk påvirkes.

Hvis du vil utføre et testsøk med verktøyet for annonseforhåndsvisning, gjør du følgende:


1. Gå til http://www.google.no/adpreview
2. Angi et søkeord
3. Skriv inn et Google-domene, for eksempel google.com
4. Velg et visningsspråk
5. Velg et område. Du kan velge et område fra rullegardinmenyene eller angi spesifikke bredde- og lengdegradskoordinater
6. Klikk Forhåndsvis annonser.

Tips: Hvis du ikke ser annonsen din, kan du bruke annonsediagnoseverktøyet til å finne ut hvorfor den ikke vises.  En av grunnene til at annonsen ikke vises, kan være at den ikke er godkjent. Hvis dette er tilfelle, kan du bruke verktøyet for ikke godkjente annonser for å finne mer informasjon.

Verktøyet for ikke godkjente annonser

Verktøyet for ikke godkjente annonser kontrollerer statusen for de ikke godkjente annonsene dine og finner ut hvorfor de ikke ble godkjent. Du kan gjennomgå annonsen, annonsens plassering, årsaken til at den ikke ble godkjent, forslag til forbedring av annonsen din og datoen da annonsen din ble vurdert som ikke godkjent. Vær oppmerksom på at verktøyet ikke gjenspeiler statusen for annonser eller søkeord som venter på godkjenning.

Slik bruker du verktøyet for ikke godkjente annonser:

1. Logg deg på AdWords-kontoen på https://adwords.google.no.
2. Klikk på Verktøy i kategorien Kampanjeinformasjon.
3. Klikk på Ikke godkjente annonser under delen Analyser annonseresultatene dine.
4. Hvis du vil redigere en annonse, klikker du på koblingen Rediger annonse i kolonnen helt til høyre. Du vil kunne redigere annonsen fra annonsegruppen den tilhører. Når du lagrer annonsen, sendes den automatisk til vurdering.

Klikk på Detaljer i kolonnen Årsak til at annonsen ikke ble godkjent hvis du vil vite mer om hvorfor annonsen ikke ble godkjent. Du vil fremdeles motta en e-postmelding hvis annonsen din ikke godkjennes, med mindre du har valgt ikke å motta slike meldinger.

Se en instruksjonsvideo om hvordan du bruker verktøyet!

Tips: Finn ut mer om verktøyet for ikke godkjente annonser.

Skrevet av Håvard - Inside AdWords teamet