Når brukere på google.no søker med ord som er relatert til søkeordslisten du har opprettet i AdWords-kontoen vil din annonse automatisk delta i auksjonen og ha mulighet for å bli vist. AdWords-annonser har muligheten til å bli vist til høyre, samt øverst i søkeresultatene, som vist under. De organiske søkeresultatene vil derimot alltid bli vist til venstre, og AdWords-annonsering har ingen påvirkning på disse søkeresultatene.Hvorvidt din annonse vises til høyre for, eller over, det organiske søkeresultatet på google.no, avhenger av annonsens rangering. Hvis du vil lese mer om annonserangering kan du lese dette innlegget fra bloggen. Annonsene som vises over søkeresultatene, på farget bakgrunn, er annonser av høy kvalitet. Annonsen må overskride en viss kvalitetsterskel for å kunne vises her. Du kan lese mer om disse annonseplasseringene her.

Når du ønsker å sjekke at din annonse vises, anbefaler vi deg å foreta et søk med verktøyet for forhåndsvisning av annonser. Dette vil sørge for at ditt søk ikke har noen innvirkning på statistikken i AdWords-kontoen.

Dersom du er interessert i å forbedre din nettside for å oppnå høyere relevans, og dermed høyere plassering i det organiske søket, kan du laste ned denne .pdf-filen som er en nybegynnerveiledning i søkemotoroptimalisering (vær oppmerksom på at filen er på engelsk).