Hvis du følger med på bloggen vår, synes du kanskje det av og til er vanskelig å henge med i svingene når den oppdateres ofte. Spesielt hvis du følger med på andre blogger og nyhetsnettsteder i tillegg. Det er ikke alltid like lett å få med seg alt innholdet som legges ut. Hvis dette høres kjent ut, kan det være en god idé å prøve Google Leser.

Google Leser er et verktøy du kan bruke for å samle, lese og dele alle de interessante bloggene og nettstedene du følger med på. De fleste nettsteder har såkalte RSS-innmatinger, som nettstedene bruker for å distribuere nytt innhold etter hvert som det legges ut. Denne veiledningen gir deg en innføring i hovedfunksjonene til Google Leser, slik at du kan abonnere på, og dele oppdateringer.


Hva er en RSS-innmating?

RSS står for Really Simple Syndication. En RSS-innmating er kort sagt en fil som inneholder det siste innholdet til en blogg eller et nettsted.

RSS-innmatinger er merket med det universelle symbolet du ser over. Når du ser det på et nettsted, vil et klikk på symbolet vanligvis ta deg til nettstedets innmating. Derfra kan du enten kopiere og lime inn koblingen for å abonnere på innmatingen i Leser eller klikke på en knapp for å abonnere direkte, noe som støttes av mange nettlesere.


Kom i gang med Google Leser

Det er svært enkelt å komme i gang med Google Leser. Bare følg denne fremgangsmåten. Hvis du ikke har en Google-konto ennå, må du opprette en for å kunne bruke Google Leser.


Abonner på en innmating

Når du abonnerer på en innmating, gir Google Leser deg automatisk beskjed når nettstedet inneholder nye innlegg eller artikler. I stedet for at du hele tiden må sjekke om favorittnettstedene har blitt oppdatert, henter innmatingen det nye innholdet for deg. Dette betyr at hvis du abonnerer på våre oppdateringer, gir Leser deg beskjed hver gang vi legger ut en ny artikkel på bloggen. Lær hvordan du abonnerer på en innmating i Leser.


Del artikler med venner og kollegaer

Ved hjelp av Leser kan du opprette og dele innmatinger med interessante artikler du har funnet i andre innmatinger, i tillegg til dine egne merknader. Neste gang du finner en interessant artikkel på AdWords-bloggen som du tror dine kollegaer også vil ha interesse av, kan du enkelt dele den med Google Leser. Klikk på knappen Del eller Del med merknad under en artikkel for å dele den. Disse artiklene vises deretter i dine delte artikler. Du kan også klikke på knappen Send som e-post for å sende individuelle artikler direkte til vennene dine.

De delte artiklene kan automatisk deles med venner du har lagret i en liste, eller med Gmail-kontakter. Klikk på koblingen Delingsinnstillinger for å tilpasse hvem som kan se dine delte artikler, og hvem sine delte artikler du vil se. Les mer om denne funksjonen her.

Skrevet av Dominik Osterholt - Inside AdWords teamet