Som du kanskje er klar over er Google AdWords og de organiske søkeresultatene fullstendig adskilt. Google tar aldri imot godtgjørelse for å inkludere eller endre rangering for nettsider i det organiske søkeresultatet.I dette innlegget skal vi i tillegg gi deg en oversikt over de ressurser dere som nettstedredaktører har tilgjengelige. Disse kan hjelpe dere med å forbedre deres resultater fra det organiske søket. Vær oppmerksom på at de fleste av disse ressursene kun er tilgjengelig på engelsk.
  • Verktøy for nettstedstatus: Dette verktøyet hjelper deg med å finne ut om nettstedet ditt allerede blir funnet ved søk med Google eller ikke.
  • Verktøy for nettredaktører: Disse verktøyene kan hjelpe deg med å forbedre nettstedets synlighet i Googles søkeresultater, for eksempel ved å laste opp et nettkart for å la oss få vite om alle nettsidene dine. I tillegg kan du finne ut hvilke av Google-søkeord som leder trafikk til nettstedet ditt, og se nøyaktig hvordan brukerne kommer dit. Til slutt vil verktøyene også gi deg beskjed hvis det oppstår et problem med gjennomsøking, indeksering eller tilgang til nettstedet ditt.
  • Blogg for senter for nettredaktører: Denne offisielle Google-bloggen er en nyttig ressurs med hensyn til nyheter om gjennomsøking og indeksering av nettsteder for Google-indeksen. Den oppdateres med nye innlegg flere ganger i uken. En blogg som alle nettredaktører må lese!
- Vil du fjerne innholdet fra Google?
  • Hjelpeforum for nettredaktører: Har du et spørsmål som ikke er besvart i brukerstøtten for nettredaktører? Ingen problem. I vårt hjelpeforum kan du stille disse spørsmålene og finne svar som gis av andre nettredaktører og Google-ansatte.

Når du sett gjennom ressursene som vises ovenfor, skal du ha fått en god forståelse av hvordan Google fungerer og hva som er viktig for søkemotoroptimalisering (SEO - Search Engine Optimization). Du er nå klar til å forbedre rangeringen til nettstedet ditt i Googles organiske søk.


Tips: Ikke gå glipp av Googles gratis SEO-startveiledning for nettredaktører. Den inneholder tips og retningslinjer for akseptable optimaliseringsteknikker.