I 2010 lanserte vi et nytt sertifiseringsprogram for Google AdWords. Hensikten var å utstyre dere og virksomhetene deres med mer oppdatert, omfattende og strategifokusert opplæring og sertifisering i de nyeste verktøyene og de beste fremgangsmåtene for administrasjon av AdWords-kontoer. Sammen med det reviderte sertifiseringsprogrammet lanserte vi også Google partnersøk, en valgfri, nettbasert og søkbar katalog over sertifiserte partnere som kan hjelpe deg med å administrere AdWords-kontoer.

I løpet av de siste månedene har vi fått tilbakemeldinger fra dere om at dere ønsker funksjoner som gjør det enklere å knytte en individuell kvalifisering til et firma, foruten en mer intuitiv måte å legge brukere til i firmaprofilen på. Vi er glade for å kunne si at vi nå har lansert funksjoner som tar for seg begge disse tilbakemeldingene.

Be om at en individuell kvalifisering skal knyttes til et firma
Tidligere måtte du bli invitert av en administrator for firmakontoen for å bli med et firma i Googles sertifiseringsprogram. Dette gjorde det vanskelig å bli med hvis du ikke kjente administratoren. For å løse denne utfordringen tilbyr vi nå en funksjon der du på egen hånd han søke etter firmaet ditt og be om å få bli med. Hvis du vil bidra med din individuelle kvalifisering i en firmakonto, kan du gjøre det ved å trykke på koblingen Mitt firma og søke etter firmaet du vil være med i. Angi minst ett fullstendig ord som samsvarer med firmanavnet.


Firmaer – enkel administrasjon av profesjonelle brukere og administratorer
Vi har gjort det enklere for firmaet å administrere de profesjonelle brukerne og administratorene i firmakontoen, samt gjennomgå forespørsler fra brukere som ønsker å bli med i firmaet med den oppdaterte Kontotilgang-siden.

På fanen Brukere kan kontoadministratorer endre en brukers status til enten Administrator eller Profesjonell bruker, samt tilbakekalle tilgangen:


På fanen Innkommende forespørsler kan kontoadministratorer se alle forespørsler fra andre om å få delta, og enten godta eller avvise dem. Fanen Sendte invitasjoner kan brukes til å sende invitasjoner direkte til kvalifiserte personer.

Legg til eller oppdater Google-kontoer knyttet til profilen
Vi vet at kvalifiserte personer kan endre firma, eller bruke flere e-postadresser i løpet av dagen. Derfor har vi gjort det mulig å legge til flere Googlekontoer i kontoen, samt endre primæradressen du mottar meldinger fra Googles sertifiseringsprogram på.Hvis du vil ha mer informasjon om de nye funksjonsendringene i Googles sertifiseringsprogram, kan du gå til brukerstøtten.

Skrevet av: Katie Wasilenko - Agency Marketing og  Jonas Paulsen - Inside AdWords teamet