Julehøytiden nærmer seg raskt! Dette er den tiden på året man vil tilbringe så mye tid som mulig med venner og familie, og så lite tid som mulig på jobb. Men slutten av året er også den travleste og mest lønnsomme tiden for mange annonsører, noe som kan være vanskelig å balansere.

For å hjelpe deg gjennom høytiden har AdWords Community-teamet satt sammen en sjekkliste med de aller viktigste punktene å ha i tankene i denne travle tiden på året!

Tips nummer 12 - Gå gjennom historisk data
Forsikre deg om at du når like mange kunder som på samme tid i fjor ved å gå gjennom rapporter fra 2013. Kjørte du sesongkampanjer i fjor? Gå tilbake og se hva som fungerte, og hva som ikke fungerte:
 • Øk budene på de søkeordene som gjorde det bra i fjor, og reduser budene for de som fungerte mindre bra. Var det en bestemt annonse som fikk flere klikk enn andre? Vurdèr om du kan bruke denne igjen.
 • Ta en kikk på konverteringsdataene dine; hvilke ukedager ga flest konverteringer? Vurdèr å sette et høyere budsjett for dager som historisk sett har vært lønnsomme.
 • Bruker du Google Shopping? Hva har vært bestselgerne i 2014 så langt? Vurdèr å lage en annonsegruppe for disse produktene, med et høyere CPC-bud.
 • Bruker du i dag kun data fra Google AdWords? Da bør du vurdere å begynne å bruke Google Analytics, som gir større innsikt (som for eksempel sosial trafikk, eller spesifikke bransjesider) som kan lede deg i riktig retning når det gjelder å nå flere potensielle kunder og hvor du bør fokusere innsatsen i år.
 • Tenk på budsjettet ditt på denne tiden av året. Se over hvor mye du planla å bruke i 2014. Om det var noen måndeder du ikke brukte hele budsjettet, bruk overskuddet i disse siste ukene.
Tips nummer 11 - Sjekk ut konkurrentene dine
Vær sikker på at budskapet ditt blir hørt! Bruk verktøyene som er tilgjengelige for å sikre at du skiller seg ut i forhold til konkurrentene.
 • Ved å bruke Auksjonsinnsiktsrapporter i AdWords kan du sammenligne din egen innsats med konkurrenter som deltar i samme auksjoner som deg. Ved hjelp av dette verktøyet kan du se hvor ofte annonsene dine rangeres høyere enn konkurrentene, og hvor stor del av totale antall visninger du får i forhold til konkurrentene.
 • I tillegg til dette kan du gjennom "Benchmarketing"-rapporten i Google Analytics sammenligne din data med akkumulert industridata fra andre selskaper som deler sine data.
Tips nummer 10 - Bruk sesongbestemte søkeord
Få et forsprang på konkurransen ved å legge til sesongbaserte søkeord. Tenk på hvordan folk søker rundt jul og nyttår og sikre deg at du fanger disse søkene og handlemønstrene. Søkeord som "julemeny", "festkjole" og "julebordsunderholdning" er bare noen av mange ideer.

Tips nummer 9 - Klargjør annonsen din
Dans deg gjennom juletiden ved å sikre deg at annonsene dine viser det beste mulige budskapet.
 • Lag alle annonsene du trenger for kommende kampanjer og tilbud. Det er alltid en god idè ha alle annonser og bannere lastet opp og klare til å kjøre, da kan du bare aktivere disse når det er tid for å begynne å annonsere!
 • Overvei hvilke salgsargumenter som er unike for deg, og hva som vil få en kunde til å klikke på din annonse i steden for dine konkurrenters; inkluder dette i annonsene dine. Dette kan være fri frakt, levering innen en dag, gratis innpakking osv - så inkluder dette i salgsteksten!
Tips nummer 8 - Opprett automatiske rapporter
Få det meste ut av denne årstiden mens du samtidig tilbringer så mye tid som mulig med venner og familie; julen handler ikke bare om salg. Det siste du vil tenke på under julemiddagen er om AdWords-kampanjene dine fungerer som de skal. Sett derfor opp automatiske rapporter og definer automatiserte regler for når du og ditt team vil motta epost. Det kan for eksempel være for lav annonserangering eller ved lav konverteringsverdi over en viss tid. Du kan også bruke Google Analytics for å sende en tilpasset rapport med selvvalgte variabler for å raskt og enkelt få et overblikk over kampanjeprestasjoner.

Tips nummer 7 - Sett opp automatiske regler
Få et forsprang på konkurrentene og spar energi ved å sette opp automatiserte regler. Med automatiske regler kan du gjennomføre endringer i kontoen basert på ulike variabler, og du trenger derfor ikke å overvåke dette manuelt. Du kan endre annonsestatus, budsjett, CPC og mye mer. For eksempel kan du enkelt sørge for at søkeordbudet heves hver gang det ikke er høyt nok til å vises på førstesiden.

Med automatiserte regler kan du spare tid ved å kutte ned behovet for å overvåke kampanjer og foreta hyppige, manuelle endringer.

Tips nummer 6 - bruk fleksible budstrategier
Skap et solid fundament for kampanjene dine ved hjelp av fleksible budstrategier. Med fleksible budstrategier vil du få automatisk budgivning nøyaktig når, hvor og hvordan du vil - på tvers av flere kampanjer eller bare en bestemt del av en kampanje. Det er derfor viktig å matche disse med dine mål for jule- og nyttårsperioden.
 • Vil du vises oftere på førstesiden? Bruk "Målrett mot søkesideplassering".
 • Fokuserer du på konverteringer innen din CPA? Bruk "CPA-budgivning (kostnad per kjøp)".
Minimer manuelt arbeid ved å bruke en eller flere av disse på søkeord, annonsegrupper eller kampanjer.

Tips nummer 5 - Oppgrader annonseutvidelsene dineDu skiller deg ut når du bruker annonseutvidelser, så sørg for at disse blir oppgradert til jul og nyttår!

Annonseutvidelser kan også øke kvalitetspoeng og CTR så sørg for at du ikke gå glipp av disse.
 • Har du lengre åpningstider over jul og nyttår? Pass på at du oppgraderer hvis du har innstilt samtaleutvidelser til å sammenfalle med dine åpningstider.
 • Har du en spesifikk side for "juleprodukter" eller lignende på hjemmesiden din? Lag en nettstedskobling for å vise denne siden.
 • Har du en pop-up butikk for jul og nyttår? Sett opp et adressetillegg for å markedsføre denne.
 • Sist men ikke minst, vårt aller nyeste tillegg: meldingsutvidelser. Disse lar deg legge til en kort, fengende tekst så kundene enkelt se dine unike salgspunkt og deretter besøke nettstedet ditt.
Tips nummer 4 - Skap fremtidige data feeds
Sørg for at du annonserer riktig pris til riktig tid over jul og nyttår. Vanligvis innledes høytiden med normale priser som senere senkes, kanskje flere ganger. Det kan f.eks være ved julesalg, romjulssalg og nyttårssalg. Hvis du manuelt oppdaterer dine data feeds i Merchant Center, pass på at disse blir lastet opp og er klare til å kjøre til rett tid.

Tips nummer 3 - Skap en sesongbasert kampanje
Sørg for at du holder deg i forkant av konkurransen ved å sette opp en hel kampanje dedikert til julesesongen. Fokuser på en sesongkampanje med bestemte annonser og søkeord dedikert til tilbud du kjører på denne tiden av året.
 • Hvorfor ikke benytte deg av annonser som er oppgradert i sanntid for å fortelle kundene dine at de bare har noen få dager for å dra nytte av tilbudet. Med Countdown-funksjonen kan du legge til et enkelt parameter til annonsen din, noe som betyr mindre manuelt arbeid for deg.
Tips nummer 2 - Oppdater betalingsmåten din
Sjekk din betalingsmåte - er kredittkortet ditt i ferd med å utløpe? Pass på at de vil gjøre det gjennom denne travle og viktig sesong. Det er også anbefalt å ha en betalingsform lagt til som backup i tilfelle noe skjer, så annonsene vil fortsette å kjøre.

Tips nummer 1 - Ikke glem nyttår
Ikke glem det nye året! Høytiden strekker seg fra november rett inn i januar. Sørg for at kampanjene er optimalisert og klare til å starte det nye året på best mulig måte!

Skrivet av Kathleen G, AdWords Community
Postad av Marcus Holgersson, Google AdWords