I år har vi oppdatert både feedspesifikasjonen for Google Shopping og Google-produktklassifikasjonen. Vi har gjort disse endringene for at kunder som søker etter produktene dine på nettet, skal få en bedre opplevelse, og for å gjøre det lettere for deg å legge ut informasjon i feeden. Noen av oppdateringene krever at du endrer produktdataene dine. Disse endringene må implementeres innen 15. september 2015.

Dette er oppdatert:

Feedspesifikasjonen for Google Shopping

 • Enheter- og Antall-attributtene er nå tilgjengelige i USA.
 • Vi har strammet inn de veiledende prinsippene våre vedrørende ID-attributtet og GTIN.
 • Vi har forenklet Klær- og Variant-attributtene og utvidet kravene til å gjelde for Brasil. Den nye delen kalles «Detaljerte produktattributter og varegrupperinger».
 • Vi introduserer stabile numeriske ID-er for Google-produktkategorier, som også kan oppgis som verdier for Google-produktkategoriattributtet.
 • Vi har utvidet fraktkravene til Sveits, Tsjekkia, Nederland, Italia, Spania og Japan for å kunne vise brukerne i disse landene den totale prisen.

Google Shopping-produktklassifikasjonen
 • Vi har forenklet mange Google-produktklassifikasjonsbaner ved å inkludere flere kategorier i de overordnede nodene.
 • De fleste underkategoriene for Aktivitetsklær er nå en del av den tilsvarende ikke-aktive kategorien. For eksempel finner du nå «Aktivitetsskjørt» under «Skjørt».
 • Vi har lagt til flere kategorier i vertikalene «Mat, drikke og tobakk» og «Voksen».
 • Noen vertikaler er vesentlig omarbeidet, og det kan derfor være lurt å ta en ny titt på Google-produktkategoriene dine.
  Finn ut mer.
Oppdateringen av feedspesifikasjonen trer i kraft 15. september 2015, med unntak av fraktkravet. Fordi det kan være mer komplisert å angi nøyaktige leveringskostnader, forlenger vi iverksettingstiden for denne endringen, som da trer i kraft 1. februar 2016. Alle endringene i produktklassifikasjonen anbefales, men de er ikke obligatoriske.

Du kan sende inn de nye attributtene fra og med senere denne uken. Vi oppfordrer deg til å gjennomgå den nye feedspesifikasjonen da enkelte av disse oppdateringene krever at du endrer de nåværende produktdataene dine. En liste over alle endringene er tilgjengelig i den oppdaterte feedspesifikasjonen i Merchant Center-brukerstøtten.

For å kunne gi kundene dine den aller beste shoppingopplevelsen på nettet må du overholde retningslinjene og de juridiske kravene for Google Shopping når du bruker Google Shopping, for å unngå avvisning av produkter og feeder.

Lagt ut av Angelika Rohrer og Patrik Reali fra Google Shopping-teamet
Postat av Marcus Holgersson, Google AdWords