Gjennomslagskraften i video kombineres med funksjonaliteten i AdWords – alle TrueView-kampanjer overføres nå til AdWords

Du vet sikkert at du må gå til en spesiell del av AdWords når du skal opprette og administrere TrueView-videokampanjer? Og hoppe frem og tilbake hvis du ønsker å rapportere og optimalisere for alle kampanjer samtidig? Og at du fortsatt ikke kan dra nytte av AdWords-verktøyene for massehandlinger i forbindelse med videokampanjer? Vi har gode nyheter til deg: Den tiden er forbi. TrueView integreres nå sentralt i AdWords-grensesnittet sammen med kampanjer i Søkenettverket og Displaynettverket samt Shopping-kampanjer.

Med ett enkelt grensesnitt og en helhetlig opplevelse blir det enklere å optimalisere kampanjer i AdWords, uansett hvilke kampanjetyper du kjører. I tillegg kan du bruke nyttige, tidsbesparende verktøy for masseadministrasjon når du jobber med flere TrueView-kampanjer. Og nå som alle kampanjetyper har samme struktur, kan vi levere nye videofunksjoner, kjappere enn noen gang før.

Nå vil vi gjerne ta deg med på en omvisning...

Oppe til venstre finner du velgeren for kampanjetyper. Den er nyttig om du bare vil se visse kampanjetyper. Hvis du for eksempel velger «Video», får du se en oversikt over alle kampanjene dine som ligner på oversikten for AdWords for video. Med andre ord ser du bare fanene og kolonnene som er mest relevante med tanke på administrering av videokampanjer. Og det beste av alt er at vi husker kolonneinnstillingene dine når du veksler mellom visninger. Du trenger altså ikke å endre dem hver gang du bytter kampanjetype.


                      Velgeren for kampanjetyper

Vi erstatter også målrettingsgrupper med annonsegrupper, som er de grunnleggende byggesteinene for kampanjer i Søkenettverket og Displaynettverket samt Shopping-kampanjer. Nå får hver annonsegruppe ett enkelt TrueView-format, enten in-stream eller in-display. Selv om hver annonsegruppe bare har ett format, kan kampanjer ha flere annonsegrupper, og dermed kan du fortsatt kjøre både in-stream- og in-display-annonser i samme kampanje. For å opprette en ny kampanje, klikk først på +KAMPANJE-knappen, så på den nye Video-kampanjetypen, og opprett deretter nye annonsegrupper innenfor hver kampanje ved å klikke på +ANNONSEGRUPPE.


Nå som TrueView er en del av AdWords, får du tilgang til en rekke godbiter som er utviklet for å gjøre det enklere å administrere, optimalisere og rapportere for kontoer med mange kampanjer. Med masseredigering i brukergrensesnittet kan du for eksempel endre informasjon om flere kampanjer samtidig – direkte fra brukergrensesnittet. Og med masseopplastinger kan du laste ned et øyeblikksbilde av kampanjene dine, endre mange elementer samlet og laste opp endringene direkte til kontoen din. Med rapportplanlegging kan du dessuten sette opp en tidsplan for automatisk kjøring av rapporter og få rapportene sendt regelmessig på e-post til kontobrukere.Rapporteringen for videokampanjer blir nå også mer avansert, ettersom du kan filtrere resultatene for å trekke ut ting som kampanjenavn, etiketter, kostnader og konverteringer.


Du kan også finne populære videofunksjoner på kjente steder i AdWords. Nå finner du for eksempel videoremarketing i det delte AdWords-biblioteket og tilknyttede YouTube-kontoer i Sammenknyttede kontoer-delen. Du kan dessuten se analyser av videoannonsene dine i den nye Videoer-fanen og administrere målrettingen via Videomålretting-fanen.
Uansett om du vil generere direkte respons eller øke bevisstheten rundt merkevaren din, har du nå ett enhetlig verktøy til hjelp i arbeidet med å nå alle markedsføringsmålene du har satt deg. Fra og med i dag kan du oppgradere kampanjene dine til den nye strukturen for annonsegrupper, og du kan vinke farvel til den tiden da du måtte gå til «Alle videokampanjer» for å komme til TrueView-kampanjene dine. For å oppgradere, gå til AdWords for video ved å klikke på Alle videokampanjer (én siste gang, for gammelt vennskaps skyld). Klikk deg deretter inn i oppgraderingssenteret for å overføre alle kampanjene dine i en fei. Du kan trygt gjøre dette, for all tidligere statistikk og målretting følger med (du kan se en detaljoversikt på kampanjenivå). Hvis du helst ikke vil oppgradere kampanjene på egen hånd, men gjerne vil dra nytte av de nye videofunksjonene, er ikke det noe problem. Vi begynner å oppgradere kampanjene dine automatisk om seks uker.


«Hvis du foretrekker video (slik som oss!), kan du ta en kikk på innholdet i dette blogginnlegget i videoformat her.»

Publisert av det forhenværende AdWords for video-teamet:
Lane Shackleton, produktansvarlig
Ammar Ibrahim, produktsjef
Avi Fein, produktsjef
Postat av Marcus Holgersson, Google AdWords