Forbrukerne har høyere forventninger enn noensinne fordi de kan gripe den enheten som er nærmest, og få behovene sine dekket umiddelbart. De ønsker at alt skal fungere riktig – med én gang. For å få kontakt med forbrukerne i de øyeblikkene de ønsker å kjøpe, finne eller gjøre noe, benytter markedsførere i økende grad programmatisk annonsering Med programmatisk annonsering blir data og teknologi brukt for å nå ut til riktig person til rett tid. I Google Displaynettverk (GDN) er denne avanserte teknologien tilgjengelig for alle annonsører, slik at du kan være på rett sted i øyeblikkene som betyr mest for merkevaren din.

I dag introduserer vi flere verktøy som forbedrer GDNs muligheter for bannerannonsører.

Mer åpenhet: handle med AdWords målgruppestatistikk
Når du forstår kundene dine godt hvis du for eksempel kjenner alderen deres, vet hvor de befinner seg, og hvilke interesser de har kan du ta mer veloverveide beslutninger om markedsføringstiltakene dine. Med målgruppestatistikk i AdWords får annonsørene samlet informasjon om personene på remarketinglistene sine, blant annet informasjon om demografi, interesser, steder og enhetsbruk ¹. Ettersom disse rapportene er tilgjengelige direkte i AdWords, kan du raskt og enkelt iverksette tiltak på bakgrunn av denne statistikken. Hvis for eksempel de fleste som gjennomfører konverteringer på nettstedet ditt, er jazzentusiaster, bør du vurdere å legge til denne interessemålgruppen i kampanjen din. Hvis mange av kundene dine derimot er kvinner mellom 25 og 34 år, bør du vurdere å tilpasse annonsen mot denne demografiske gruppen. Finn ut mer

Eksempel: Målgruppestatistikken i AdWords viser at 30 % av kundene på denne remarketinglisten er 25–34 år gamle sammenlignet med 19,9 % i USA.


Screen Shot 2015-10-09 at 09.06.17.png
Et belgisk telekommunikasjonsselskap kalt BASE brukte målgruppestatistikk i AdWords og oppdaget at det var dobbelt så stor sannsynlighet for at sykkelentusiaster kjøpte et mobilabonnement enn gjennomsnittskunden. På bakgrunn av denne statistikken fokuserte BASE på sykkelentusiaster i GDN og doblet antallet konverteringer. Nå bruker BASE målgruppestatistikk i AdWords som informasjonskilde for alle kampanjene sine på og utenfor nettet.
Screen Shot 2015-10-09 at 09.06.23.png
Sony PlayStation tok i bruk målgruppestatistikk i AdWords og oppdaget at det var stor sannsynlighet for at tilhengere av klassisk musikk kom til å engasjere seg i merkevaren deres. Sony kom deretter i kontakt med denne målgruppen i GDN og oppnådde en 31 prosent høyere avspillingsfrekvens enn med den gjennomsnittlige interessemålgruppen sin. Dermed fikk Sony flere visninger med budsjettet sitt. Nå bruker Sony målgruppestatistikk i AdWords for å finne de beste målgruppene for de nye kampanjene sine.

Flere resultater: GDN blir 100 % synlig
De fleste bannerannonser faktisk 56 prosent ²  hadde aldri en mulighet til å bli sett ettersom de var på den ikke synlige delen av en nettside, rullet ut av syne eller på en bakgrunnsfane. Snart skal vi gjøre GDN til en av de eneste medieplattformene der annonsørene ikke betaler for annonsevisninger som ikke har vært synlige. Dette betyr at markedsføringsbudsjettet ditt bare blir brukt der det kan gi resultater. I løpet av de neste månedene blir alle kampanjer der det kjøpes på CPM-basis, oppgradert til synlig CPM (vCPM).

Økt effekt: en ny tilnærming til dynamiske remarketingannonser
Folk bruker enheter av forskjellig form og størrelse og engasjerer seg i innhold som kan være vannrett, loddrett, kan trykkes på, sveipes eller klypes. Det betyr at annonsene må være fleksible slik at de kan bli vist på ulike plasseringer. I dag har vi introdusert forbedringer i dynamisk remarketing slik at annonsene kan tilpasses automatisk for å passe på alle enhetstyper. Vi har også pyntet litt på annonsene slik at de ser flotte ut på alle mobilnettsteder, nettsteder for datamaskiner og i alle apper. Hvis logoen din for eksempel er hovedsakelig blå og gul, kan disse fargene brukes i AdWords for å skyggelegge kantlinjen og bakgrunnen i annonsen din. Vi prøver til og med forskjellige fargekombinasjoner og bruker dem som gir best resultater. Som alltid har du full kontroll, og kan endre disse valgene basert på din personlige stil og dine preferanser.

Hvis du skal kunne oppfylle forbrukernes forventninger, må du ha teknologien som trengs for å dekke behovene deres i det øyeblikket behovene oppstår, uansett hvor forbrukerne befinner seg og hvilke enheter eller skjermer de bruker. Programmatisk annonsering sørger for at merkevarer er der i de viktige øyeblikkene når beslutninger blir tatt og preferanser blir skapt. Vi håper at vi med GDN kan gjøre denne bedriftsteknologien tilgjengelig for alle annonsører, slik at dere kan være der under alle øyeblikkene som betyr mest for varemerket deres.

Lagt ut av Brad Bender, visedirektør for produktadministrasjon hos Google Displaynettverk
Postad av Marcus Holgersson, Google AdWords

All statistikk er basert på anonymisert, innsamlet data
Google study, 2014.