Folk veksler hele tiden mellom ulike enheter i løpet av dagen. De leser for eksempel nyhetsoppdateringer på smarttelefon, ser virale videoer på nettbrett og søker etter badeferier på en bærbar datamaskin. Dette skaper utfordringer for markedsførere: Hvordan når man ut til riktig person til rett tid? Ved hjelp av Googles målgruppeløsninger kan markedsførere nå ut til folk basert på ting som er viktige for dem. Dette fastsettes på bakgrunn av statistikk fra millioner av nettsteder og apper i Google Displaynettverk samt milliarder av daglige videoavspillinger på YouTube. Enten du ønsker å bygge opp merkevaren din eller øke salget for bedriften din, kan vi hjelpe deg med å formidle relevante budskap til folk på hvert trinn langs veien frem til kjøpet. Slik kan bedrifter finne riktig målgruppe ved hjelp av banner- og videoannonser fra Google:

  • Demografisk informasjon – Nå ut til kunder som tilhører demografiske grupper du selv velger, inkludert alder, kjønn og foreldrestatus. En bedrift som kjører en kampanje for ryggsekker til skolestart, kan for eksempel nå ut til mødre i aldersgruppen 25–34 år.
  • Interessemålgrupper – Oppnå økt merkevarebevissthet og engasjement ved å nå ut til folk med interesser som er relevante for merkevaren din. En bedrift som tilbyr sportsklær, kan for eksempel nå ut til friluftsentusiaster for å lansere en ny kolleksjon av friluftsklær. 
  • Tilpassede interessemålgrupper – Generer kjøpsvurderinger ved å rette deg mot en målgruppe som er skreddersydd for bedriften din. En bedrift som produserer et fotballvideospill, kan for eksempel nå ut til tilhengere av bestemte fotballklubber.
  • Intensjonsmålgrupper – Generer kvalifisert trafikk ved å nå ut til kunder som gjør aktive undersøkelser og har til hensikt å kjøpe noe. En produsent av forbrukerelektronikk kan for eksempel nå ut til kunder som aktivt søker etter kameraer.

Hver måned kjører AdWords-annonsører over hele verden hundretusenvis av kampanjer ved hjelp av disse målgruppeløsningene. Ford New Zealand, som er én av disse annonsørene, brukte Googles målgrupper for å lede flere bilkjøpere til nettstedet sitt. Ford ønsket å nå ut til motorentusiaster og øke merkevarebevisstheten rundt kjøretøyene de tilbyr, og brukte derfor interessemålgrupper. Bilprodusenten ønsket også å nå ut til personer som gjør aktive undersøkelser og vurderer å kjøpe ny bil, og brukte derfor intensjonsmålgrupper. Ved hjelp av disse løsningene og dynamisk remarketing fikk Ford 60 % flere besøkende til nettstedet og tredoblet tiden som ble brukt på nettstedet.