Denne utgaven av vårt semi-ukentlige nyhetsbrev handler kun om mobil brukeropplevelse. Vi har valgt å foksuere på vårt anbefalte rammeverk for innhold på din mobilside. Dette temaet går igjen i ukens video i nærmere detalj. Enjoy!

Ukens mobiltips

Vi ønsker at du skal se på innholdet på din nettside som en tilrettelegger for gode resultater. Disse tipsene kan også brukes for desktop sider, men tipsene er tilpasset for mobilsider der du kan ha innhold som passer bedre med grensesnittet for disse enhetene.

Når du designer mobilsiden din er det viktig at de funksjonene som det er større sannsynlighet for at brukerne benytter på mobil er tilpasset slik at de er enkle å benytte. Det viktigste er at innholdet som finnes på mobilsiden er lagt opp på en måte som underbygger målene dine.

Du kan benytte See-Think-Do-Care rammeverket når du skal sette en innholdsstrategi: se gjerne på disse som innhold rettet mot forskjellige stadier i kjøpstrakten. Under kan du finne eksempler for alle kategoriene i rammeverket.

See: blogg, innebygde videoer og sosiale media, nyhetsbrev - engasjerende innhold som får brukerne til å bli på nettsiden din og se dine konkurransefortrinn i form av de produktene du selger eller tjenestene du tilbyr.

Think: bestselgere, ønskelister, belønningsordninger - innhold som får kundene dine til å tenke gjennom hva du tilbyr og kanskje respondere til det innholdet.

Do: kjøp, bruk av butikkoversikt, registrering, kontakt - få brukerne til å utføre handlinger som har direkte verdi for deg.

Care: logger inn i kontoen sin, anbefaler produktet/tjenesten til venner, følger en ordre - få brukerne til å returnere til nettsiden etter de har utført en handling.

Dersom dette vekket din interesse, sjekk ut denne ukens video for mer informasjon om dette og andre viktige forbedringer som kan gjøres for å sørge for en best mulig mobilopplevelse.

Ukens video

Vi har laget en utdanningsvideo om mobilsider og brukeropplevelse på mobil som du bør se på dersom du ønsker å få mest mulig ut av mobil. Sjekk ut videoen gjennom denne linken.