Hei alle sammen og velkommen til vårt nyhetsbrev for juni. Gjennom sommeren vil vi publisere blogginnlegg på en månedlig basis i stedet for annenhver uke. Vi håper at dere alle nyter sommeren til det fulle!

I denne månedens blogginnlegg vil vi gi nærmere innsikt i hvordan mobiltelefoner knytter brukere til fysiske butikker, påminne dere om kommende produktoppdateringer som ble annonsert på Global Performance Summit 2016, samt presentere et nytt verktøy for konsolideret testing av mobilsider.

Mobile knytter kunder til fysiske butikker

I en tid hvor vi blir stadig mindre stedsavhenging når vi søker etter informasjon om verden rundt oss blir det svært viktig å sørge for at tilstedeværelsen er finjustert og innrettet slik at brukeren kan få en flott kundeopplevelse fra mobiltelefonen. Ved å være tilgjengelig på mobil kan man på flere kreative måter drive besøk til butikken, men en typisk bruker vil være en person på farten som leter etter noe spesifikt, eller som leter etter idéer og inspirasjon og som besøker butikken for å utforske i mer detalj.

Det kan trygt sies at mobile har tatt over for mange tradisjonelle guider og kataloger ved å forme kundeatferd og hjelpe brukeren til å velge den mest appellerende butikken for besøk. For eksempel ser vi globalt at 30% av alle Google-søk er plassrelaterte. Les mer om dette og få andre interessante idéer i denne korte, visuelle og informative artikkelen. .

Nye produktoppdateringer for AdWords and Analytics i 2016

Under Global Performance Summit 2016 i slutten av mai presenterte vi et stort antall produkoppdateringer som kommer til å bli lansert på rullende basis ut året. Enda dette kun er et lite utvalg med oppdateringer for AdWords og relaterte produkter, håper vi dette vil fange blikket til enhver entusiast av digital markedsføring. Les mer om opppdateringene i vårt tidligere nyhetsbrev. Her er tre av de planlagte lanseringene:
  • Utvidet tekstannonser: en sørre oppdatering av tekstannonser som gir mulighet til to ilike overskrifter (30 tegn hver) og én 80-tegn lang beskrivningstekst. 
  • Budjustering for alle enheter: du vil få mulighet å finjustere budene dine for alle type enheter. 
  • Flere muligheter å få markedsført adresser: du vil kunne vise knappenåler på Google Maps og promotere My Business-oppføringer i søkeresultatene. 

Splitter nytt verktøy for test av mobilsider

Tidligere har vi hatt flere ulike verktøy som du kunne benytte for å teste ulike aspekter av hjemmesiden. For å gjøre det enklere har vi nå samlet sammen Mobile Friendly- og PageSpeed Inisghts-verkøyet i ett og samme verkøy. Dette samlede verktøyet heter Mobile Web Site Testing Tool.

Skrevet av Antti Kauttonen, Google AdWords
Oversatt av Sara, Google AdWords