Overgangen til mobilen er ikke lenger noe som foregår akkurat nå eller kommer til å skje – den har allerede funnet sted. På Google Performance Summit i mai kunngjorde vi en helt ny annonseplattform som er konstruert fra grunnen for å hjelpe forbrukere og markedsførere med å lykkes i vår mobilfokuserte verden. Gjennom utvidede tekstannonser og responsive annonser kan du kommunisere med forbrukerne på en engasjerende måte, og med enhetsspesifikke budjusteringer får du bedre kontroll og fleksibilitet, slik at du kan optimalisere annonsene med større presisjon.

Fra og med i dag begynner vi å lansere disse innovasjonene for alle AdWords-annonsørene rundt om i verden.

Kom i gang med utvidede tekstannonser
Tidligere i år fjernet vi annonsene som ble vist på høyre side, for å forbedre søkeopplevelsen og sikre et mer samsvarende utseende på mobiltelefoner, datamaskiner og nettbrett. Dette la grunnlaget for den største oppdateringen av annonseringsformatet vårt siden vi introduserte AdWords for mer enn 15 år siden.

Utvidede tekstannonser er optimaliserte for skjermstørrelsene på de mest populære smarttelefonene, og består av to overskrifter på 30 tegn hver, samt én lang tekstlinje på 80 tegn. Dermed får du nesten 50 % mer annonsetekst til å fremheve produktene og tjenestene dine.
 
Standard tekstannonse Utvidet tekstannonse

Forskningen vår viser at lengre annonseoverskrifter er nyttigere for mobilbrukere fordi de gjør at brukerne får enda mer informasjon om bedriften din før de klikker på annonsen. Her følger noen suksesshistorier fra annonsører som allerede har kommet i gang med utvidede tekstannonser:G.jpg
«Guitar Center var blant de første som tok i bruk utvidede tekstannonser. Dette har vi gjort i nært samarbeid med byrået vi bruker, Adlucent. Den ekstra annonseplassen gjør at vi nå kan fremheve kampanjer og salg samtidig som vi ivaretar hovedbudskapet for merkevaren vår – slik vi gjorde i forbindelse med 4. juli. Vi har opplevd en dobling i CTR bare i kampanjer som ikke er merkevarerelaterte.» – Robert Spears, Digital Marketing Director i Guitar Center
L.jpg
«Utvidede tekstannonser innebærer en fantastisk mulighet for L'Oréal og byrået vårt, iCrossing. Nå kan vi både vise frem hele utvalget av skjønnhetsprodukter og bygge merkevarelojalitet ut i fra én enkelt annonse. Hittil har vi opplevd en økning i klikkfrekvensen på 92 % for én av merkevarene våre, sammenlignet med de gamle tekstannonsene. Dette er takket være utvidede tekstannonser.» – Kirsty Woolley, Multi Channel Acquisition Manager i L'Oréal Luxe
E.jpg
«I en såpass konkurranseutsatt bransje som telesektoren, var det svært viktig for EE og byrået vårt, MEC, å implementere utvidede tekstannonser så raskt som mulig. Helt fra første stund har vi utnyttet den ekstra annonseteksten for å formidle merkevarens historie på en bedre måte og gi forbrukerne mer informasjon. Ved å kombinere verdiforslaget vårt, '50 % raskere nettverk', med informasjon om EEs konkurransedyktige priser og pakker, har vi klart å øke klikkfrekvensen med opptil 79 %.» – Sam Richardson, Digital Media Executive i EE
K.png
«Vi i Kueski tok imot muligheten til å bruke utvidede tekstannonser med åpne armer, og implementerte umiddelbart en strategi for de mest effektive kampanjene våre. Ved å trekke frem den raske servicen og den sikre plattformen vår klarte vi å utnytte den ekstra annonseplassen og oppnå fantastiske resultater, inkludert en økning på 18 % av konverteringsfrekvensen for generiske søkeordkampanjer.» – Rodolfo Orozco, User Acquisition Manager i Kueski

Det er viktig for annonsører å dra fordel av utvidede tekstannonser så raskt som mulig, og spesielt ettersom den lukrative høst- og vintersesongen begynner å nærme seg. For å hjelpe deg i gang har vi publisert en veiledning for gode fremgangsmåter med tips og triks for å lage og optimalisere utvidede tekstannonser. Eksempel:
  • Tenk nytt når det gjelder annonsetekst: fokusér på overskriftene for å oppnå best mulig resultater
  • Skriv og prøv ut en rekke ulike utvidede tekstannonser for hver annonsegruppe, slik at du kan avgjøre hvilken reklame som fungerer best for bedriften din

AdWords Editor og AdWords API støtter også utvidede tekstannonser, noe som innebærer at du kan spare tid ved å lage og endre flere annonser om gangen. Hvis du bruker verktøy fra tredjeparter for å administrere annonsene dine, som for eksempel DoubleClick Search, Kenshoo og Marin Software, støtter disse også utvidede tekstannonser.

Fra og med 26. oktober 2016 kan du ikke lenger lage eller endre standard tekstannonser, noe som innebærer at du bare kan lage og endre utvidede tekstannonser etter denne datoen. Eksisterende standard tekstannonser vises fortsatt sammen med utvidede tekstannonser.

Lag responsive annonser for Displaynettverket
I en mobilfokusert verden må visningsannonser være tilpasset nettstedene og appene folk besøker, og samtidig må brukeropplevelsen være konsekvent på ulike enheter. Vi utviklet responsive annonser for Displaynettverket slik at annonsene dine enklere kan tilpasses den stadig økende variasjonen innen innholdstyper og skjermstørrelser. Du trenger bare lage overskrifter på 25 og 90 tegn, skrive en tekstlinje på 90 tegn, og legge til et bilde og en nettadresse, så utformer Google annonser som passer perfekt for mer enn to millioner apper og nettsteder på Google Displaynettverk (GDN). Responsive annonser inneholder nå også en ny innebygd beholdning som gjør at du kan engasjere forbrukerne med annonser som samsvarer med utformingen av nettstedet eller appen de bruker.


Just.png
Moteforhandleren JustFab.de ønsket å nå flere kunder som leter etter innhold på nettet. JustFab laget overskrifter hvor de trakk frem de nyeste kampanjene, skrev beskrivelser som fremhevet populære produkter som capri-bukser og sandaler med remmer, og la ved bilder av de bestselgende produktene sine. Deretter utviklet Google annonser som passer overalt på GDN. Resultatet ble at JustFab fikk 56 % økning i konverteringsfrekvens og en reduksjon i CPA på 55 %.
Angi budjusteringer for enheter
Når vi tenker nytt rundt måten annonser ser ut på i en mobilfokusert verden, er det også viktig å ha mer fleksible verktøy som gjør det enklere å optimalisere resultatene på enhetsnivå. Med de nye enhetsspesifikke budjusteringene får du fortsatt den effektive administrasjonen av en samlet kampanje som når forbrukere på alle slags enheter. Samtidig får du økt kontroll gjennom muligheten til å angi justeringer for enkeltbud for hver enhetstype – mobilenheter, datamaskiner og nettbrett. Med vår oppdaterte veiledning for gode fremgangsmåter kan du få hjelp til å evaluere budgivningsstrategien din og angi nøyaktige resultatmål som gjenspeiler verdien av annonsering for mobilmarkedet.

Selv om budjusteringer på enhetsnivå gir mer nøyaktig optimalisering, må du fortsatt ta i betraktning andre signaler som kan påvirke resultatene, som for eksempel sted, klokkeslett og målgruppe. For å optimalisere i rett skala basert på alle disse kontekstbaserte signalene bør du bruke automatisk budgivning. Med smart budgivning utnyttes Googles maskinlæring for å angi mer velinformerte bud, slik at du får mest mulig ut av markedsføringsbudsjettet ditt. De nyeste innovasjonene innen smart budgivning er tilgjengelige både i AdWords og DoubleClick Search. I løpet av de kommende ukene kan du også angi enhetsspesifikke CPA-mål ved hjelp av smart budgivning for mål-CPA i AdWords.

Måten forbrukerne bruker teknologi på, har forandret seg. Derfor har vi forandret AdWords, fra annonseformater til budgivning, for å gjøre det enklere for deg å nå potensielle kunder på mer effektive og relevante måter. Vi gleder oss til å gjøre dette sammen med deg, og ser frem til å få tilbakemeldingene dine.

Skrevet av Sridhar Ramaswamy, Senior Vice President i Ads and Commerce