Vi har tidligere snakket om Google Analytics som et glimrende verktøy for å lære mer om hvordan besøkende kommer til din nettside og hva de gjør når de først har kommet dit. Vi vil imidlertid ta et steg tilbake og fortelle deg om hvordan man kommer i gang med Google Analytics fra begynnelsen av.

Google Analytics er en gratis nettanalyse-tjeneste som gir verdifull informasjon for optimering av nettside og markedsføring på nett. Eiere og markedsførere av nettsteder vil kunne ta bedre beslutninger angående sine sider og kampanjer, basert på rapporter fra Google Analytics. Google Analytics samler informasjon om trafikk til din side og kombinerer dette med e-handel og konverteringsinformasjon. Dette vil kunne gi økt innsikt i resultatene fra din annonsering samt innholdet på deres nettside.

Hvem som helst kan opprette en konto ved å registrere seg. Du behøver ikke ha en AdWords-konto før du registrerer deg.

Hvordan kan jeg registrere meg og installere Google Analytics?

Etter å ha registrert din Google Analytics-konto kommer det viktigste med installeringen- sporingskoden. Hver enkelt Analytics-bruker får sin unike del av en JavaScript kode som må installeres rett før "/body"- delen i skriptet på alle sidene man vil spore.

Det er viktig å installere koden på alle sidene man vil samle data fra, ellers vil ikke Analytics kunne gi et fullstendig bilde av aktiviteten man ønsker å spore.

Dersom du ikke allerede er klar til å installere koden, men ønsker å vente med dette, kan du finne koden på et senere tidspunkt. Avhengig av antall sider du vil spore, og størrelsen på ditt nettsted er det mulig du vil måtte diskutere installeringen med webansvarlig for ditt nettsted- om du har én.

Hvordan ser jeg mine rapporter?

Etter at registreringen er fullført vil du komme til innstillingene for Analytics-kontoen. Kolonnen for Status til høyre på siden vil fortelle deg om koden er korrekt installert. Vennligst vær oppmerksom på at det kan ta fra et par timer til et døgn før dine rapporter viser rapportdataene.

Når Status-kolonnen i innstillingene viser at koden er korrekt installert kan du klikke på "Vis rapporter" for å se rapporter om trafikken på ditt nettsted.

Prøv deg frem med ulike rapporter. Grensesnittet i Analytics er designet for å være intuitivt og oversiktlig. Dersom du vil lære mer, er Analytics Hjelp en utmerket informasjonskilde