Vi opplever for øyeblikket en lang rekke henvendelser fra AdWords-annonsører som har mottatt forskjellige e-poster. Disse e-postene gir seg ut for å komme fra AdWords, men i virkeligheten er dette "spoofing" eller "phishing" e-poster. Disse e-postene vil ofte be mottakeren om å sende inn betalingsinformasjon eller oppdatere påloggingsadresse under dekke av at denne er i ferd med å utløpe.

Hvordan ser e-postene ut?
Det vil oftest være e-poster som, på engelsk, ber mottagerne om å oppdatere sine betalingsopplysninger. Dersom din konto er satt opp med norsk språkinnstilling vil dette være det første tegn på at noe er galt. Disse e-postene er forfalsket for å se ut som de kommer fra Google, men det gjør de altså ikke. Formålet med e-postene er å lede deg til en falsk Adwords- side, for å få tilgang til dine påloggings- og betalingsopplysninger. Denne siden vil være identisk eller tilnærmet identisk med siden du ser når du logger inn på din AdWords konto.

Hva skal jeg gjøre?
  1. Dersom du har mottatt en e-post og er i tvil om den er fra AdWords, bør du logge på din AdWords konto. Du kan så sjekke om problemet beskrevet i e-posten er reelt.
  2. Dersom e-posten viser seg å være falsk skal du slette den med det samme, uten å klikke på noen av lenkene i e-posten.
  3. Dersom du er AdWords-annonsør og har fulgt en lenke fra e-posten, eller har angitt informasjon på den falske AdWords-siden, skal du med det samme kontakte AdWords Brukerstøtte på http://adwords.google.no/support/bin/request.py. Du kan, som en sikkerhetsforanstaltning, endre ditt passord i din Adwords konto.
  4. Dersom du har angitt informasjon om ditt betalings- eller kredittkort, bør du sperre dette omgående.
  5. Dersom du mener at uønsket software er installert på din computer, har vi nedenfor beskrevet noen annerkjente programmer for å identifisere og fjerne denne type software.
Programmer for å fjerne skadelig software
Vennligst vær oppmerksom på at Google ikke er tilknyttet disse virksomheter, og derfor ikke er ansvarlig for disse programmers effektivitet.

Spyware Doctor
Sunbelt Software CounterSpy
Kaspersky Lab Internet Security
Norton Internet Security
Lavasoft Ad-Aware
MacScan (til Mac-brukere)

Oppdatering: Les mer om phishing her.