Du har opprettet AdWords-kampanjene, valgt søkeordlister, utformet annonsegruppene grundig og lagt til flere annonsetekstvarianter i hver annonsegruppe. Du overvåker resultatene regelmessig, men finner ut at du fortsatt ønsker å øke mengden trafikk, klikk eller konverteringer du mottar.

Ikke få panikk! Vi er alltid tilgjengelige for å tilby annonsørene tips om hvordan de forbedrer strukturen på kampanjene og kampanjeresultatene. Du kan starte med å ta i bruk to grunnleggende konsepter ved administrasjon av AdWords-kontoen:

1. Sørg for at nettstedet er godt utformet og at det er enkelt for brukere å finne produktinformasjon og se priser og annen detaljert informasjon.

Prøv å gjøre kjøpssyklusen kort og effektiv: Hjelp brukere som klikker på AdWords-annonsen med å finne produktet de leter etter med en gang. De viktigste fasene i en typisk kjøpssyklus er vanligvis følgende: oppmerksomhet, interesse, kjøpelyst og handling. Avhengig av om du er interessert i merkevarebygging eller i å generere salg, bør du derfor sørge for at du velger riktig side, slik at du raskt oppnår ønsket effekt. Det er et velkjent faktum at hvis en bruker må klikke mer enn tre ganger for å finne det vedkommende leter etter, vil brukeren gå lei og forlate nettstedet. Unngå derfor dette!

2. Opprett kampanjene med tydelige mål i bakhodet.

Hvis du har behov for å prioritere salg av bestemte produkter, kan du ta dem med i en separat kampanje for å kontrollere de daglige budsjettbeløpene. Hvis du vil spore salg for ulike land (selv om de har samme språk), kan du også opprette separate kampanjer med ulike budsjetter og regional målretting. Videre kan du opprette separate kampanjer basert på språk, sesongvariasjoner, generelle annonsegrupper eller spesifikke annonsegrupper og så videre.

Det er også god praksis å bruke de rette verktøyene til å spore resultatene til nettstedet og AdWords-kampanjen. Det finnes gratis AdWords-verktøy (konverteringssporing og Analytics) som er enkle å installere og som vil gi deg bedre innsyn i hvor klikkene kommer fra, hvilke klikk som konverterer til salg, hvilke sider som genererer flest salg eller potensielle salg, og hvor potensielle kjøpere forlater nettstedet.

I resten av denne serien får du et grundig innblikk i ulike måter å forbedre eller optimalisere AdWords-kampanjen på for å oppnå resultatene du ønsker:
  1. Optimalisere for avkastning: Forbedre kampanjeresultatene med spesifikke og relevante søkeord og effektive annonsetekster som er rettet mot å generere salg.
  2. Optimalisere for trafikk: Led flere besøkende til nettstedet ved å bruke søkeord med høy trafikk og gjøre annonsene mer attraktive. Lær hvordan du forbedrer kvaliteten på kampanjen for å oppnå en høyere rangeringsplassering for annonsene og slik øke antallet klikk.
  3. Optimalisere for merkevarebygging: Fokuser kampanjen på å fange opp et bredt Internett-publikum, og lær om de ulike AdWords-annonseringskanalene og kampanjetypene du kan lage for å gjøre annonsene svært synlige.
Følg med på serien for å finne ut mer!