De forrige punktene har gitt deg tips om hvordan du kan optimalisere generelt og for avkastning. En annen form for optimalisering fokuserer på branding.

Hva er branding?

Branding refererer vanligvis til introduksjon og bygging av et bestemt merke, med den hensikt å skille ut merket i markedet, skape oppmerksomhet rundt det, bygge opp forbrukernes tillit og lojalitet, samt øke bedriftens verdi. Bedriftsnavn eller merkenavn representerer/tilknyttes ofte en rekke produkter.

Strategier for branding

Når du oppretter en kampanje for Googles søkenettverk, utvikler du vanligvis en liste over søkeord som er sterkt tilknyttet produktene eller tjenestene dine, slik at brukere kan søke etter dem og sendes til et produktnettsted der de kan konvertere, dvs. kjøpe produktene eller tjenestene. En brandingstrategi fokuserer imidlertid mye mer på å spre et bestemt budskap.

Brandingkampanjer krever en liste over mårettede ord som er tilknyttet et ønsket tema eller konsept, ikke et produkt eller en tjeneste. Etter klikking tar annonsen brukeren til et unik mikronettsted eller branding-nettsted som inneholder videre informasjon, og som vanligvis er spesielt laget for dette formålet. Fordelene med en vellaget brandingkampanje, særlig på søkenettverket, er som følger:

* Nøyaktig målretting - Du kan spre budskapet når brukere søker etter ditt varemerke
* Utvidet rekkevidde - Utforsk nye annonseringsmuligheter på Internett, og skap ekstra oppmerksomhet rundt din idé eller ditt budskap
* Synkronisert med branding utenom Internett - brandingstrategier på søkenettverket bør kombineres med andre virkemidler som papirmedier, TV-annonser, kuponger eller lignende
* Enkel implementering - Den grunnleggende funksjonen til AdWords er den samme, du trenger bare å finne et brandingkonsept for kampanjene dine og gjenspeile det på nettstedet ditt
* Ingen risiko for "kannibalisme" - Ettersom du velger søkeord og annonsetekster som er tilknyttet dine tema/konsepter i stedet for produkter/tjenester, risikerer du ikke at du stjeler trafikk fra annonser med høy konverteringsfrekvens
* Mulighet til å spore resultater - Du kan selvsagt spore resultatene dine på en enkel måte. Bruk søkerapporten til å få en dypere innsikt i hvilke søk som annonsen ble vist for, og som drev trafikk til branding-nettstedet ditt


La oss ta et konkret eksempel: Forestill deg en energileverandør som vil understreke sin økologiske innsats. En liste over målrettede søkeord tilknyttet dette emnet, kan se slik ut:

miljøspørsmål

grønne produkter

bevaring

bærekraftig virksomhet

økovennlige produkter

bærekraftig levesett


Du bør sette opp en liste over ekstra relevante søkeord, basert på disse termene, og kombinere den med interessante annonsetekster som kan hjelpe deg med å drive dedikert trafikk til mikronettstedet ditt for branding, som denne:

Miljøspørsmål
Bekymret for planeten vår?
Se hvordan du kan leve et bedre liv
SustainableLiving.com

Du kan også vurdere å bruke en brandingstrategi som fokuserer på sponsorer, større eventer, støtte fra kjendiser, bedrifter som driver veldedighet, eller mer spesifikke merkeikoner.

Som du forstår, er denne strategitypen best egnet hvis du eier et etablert eller potensielt etablert merke. Husk det spesifikke målet du vil oppnå med merkenettstedet, og overhold hovedfaktorer, som en destinasjonsside med høy kvalitet, som er relevant for annonsene og søkeordene dine.