For noen uker siden introduserte vi stedsutvidelser – den nye måten for kjøring av lokale annonser i AdWords. I dag vil vi fortelle deg litt mer om stedsutvidelser og gi deg noen gode fremgangsmåter for hvordan du konfigurerer dem i kontoen.

For det første er det viktig å vite at det er to måter å konfigurere utvidelser på. Du kan konfigurere utvidelser på kampanje- eller annonsenivå.

Når du konfigurerer utvidelser på kampanjenivå, vil Google dynamisk matche en kampanjes tekstannonse med den mest relevante adressen i kontoen din basert på informasjon, som for eksempel en brukers plassering eller en brukers søketermer. Vær oppmerksom på at annonsen bare vil vises når den er relevant i forhold til brukerens plassering eller søketermer. Vi vil bruke en oppdiktet kjede med kaffebarer, Bernts Kaffe, for å illustrere når det kan være lurt å legge til utvidelser på kampanjenivå:

Legg til utvidelser på kampanjenivå når du vil:

* Bruke den samme annonseteksten for alle forretningsstedene. Bernt har for eksempel et «kjøp én, få den andre gratis»-tilbud i alle kaffebarene sine. Bernt kan opprette én annonse og kjøre utvidelser på kampanjenivå fordi annonseteksten for dette tilbudet gjelder alle kaffebarene hans.

* Ha direkte annonser for alle plasseringene på den samme destinasjonssiden. Alle kaffebarene til Bernt har for eksempel de samme drikkene og like priser, så han har én enkelt nettside for å ønske nettbrukere velkommen, uavhengig av hvor de befinner seg.

* Opprette og redigere mange annonser raskt. Bernts Kaffe introduserer for eksempel tilbudet «Latte til 10 kr hver tirsdag» i alle kaffebarene. Hvis Bernt oppretter en ny kampanje for dette tilbudet og konfigurerer kampanjeutvidelser, trenger han bare opprette én annonse, og denne kan vises med hvilken som helst av adressene som er knyttet til den kampanjen.

Hvis du mener at disse innstillingene passer til kampanjene dine, kan du finne ut mer om hvordan du konfigurerer utvidelser på kampanjenivå.

Med utvidelser på annonsenivå kan du overstyre en kampanjes innstillinger for stedsutvidelser. Når du bruker utvidelser på annonsenivå, velger du én adresse som skal vises med en bestemt annonse.

Opprett utvidelser på annonsenivå når du vil:

* Tilknytte én enkelt adresse til et bestemt markedsføringsbudskap. Bernt vil for eksempel teste ut et tilbud på ett sted før han implementerer det i alle kaffebarene. Han vil tilby et «Blåmandag»-tilbud, en gratis oppgradering til en stor kaffe når du kjøper en medium kaffe på mandag. Bernt har laget en annonse som følger med dette tilbudet, og han vil at denne annonsen bare skal vises for stedet der han kjører tilbudet. Han vil ikke at AdWords skal matche annonsen til noen av de andre adressene, så han overstyrer kampanjeinnstillingene med en utvidelse på annonsenivå.

* Styre hver annonse til en bestemt destinasjonsside. Bernt har også opprettet en separat destinasjonsside på nettstedet for å reklamere for «Blåmandag»-tilbudet. Han vil lede mesteparten av brukerne til hovednettsiden via de vanlige kampanjene, men han vil lede dem som ser «Blåmandag»-annonsen til en side som er laget spesielt for dette tilbudet.

Hvis utvidelser på annonsenivå oppfyller behovene dine bedre, kan du lese mer om hvordan du kan begynne å bruke dem. Husk at du kan bruke en blanding av utvidelser på kampanje- og annonsenivå i kontoen.

Legge til adresser i AdWords
Når du konfigurerer utvidelsene, bør du også vite at det er to måter å gi annonsene til Google på: bruk Local Business Center eller angi adressene manuelt i AdWords.

Hvis du er en primær virksomhetseier, bør du bruke Local Business Center til å gi adressene til Google. Local Business Center er et gratis verktøy der du kan administrere virksomhetsoppføringene dine. Adresser som du angir manuelt eller via masseopplasting her, vil påvirke hvordan de kostnadsfrie virksomhetsoppføringene vises på Google.no og Google Maps. Hvis du planlegger å bruke Local Business Center, kan du få vite mer om hvordan den fungerer med utvidelser.

Hvis du ikke er den primære virksomhetseieren for stedene i annonsene, kan du angi adressene manuelt i AdWords. Et eksempel på en ikke-virksomhetseier kan være en leverandør av trådløst Internett som tilbyr Internett-tilgang på Bernts Kaffe. Virksomheten eier ikke noen av Bernts Kaffe-barene, men det kan hende at de vil reklamere for at de tilbyr trådløst Internett hos Bernts Kaffe.

Uansett hvilken metode du velger, kan du legge til adresser fra det samme stedet i AdWords, i delen Målgruppe på fanen Innstillinger.

Hvis du vil vite mer om stedsutvidelser, kan du se delen med oversikt over stedsutvidelser i brukerstøtten for AdWords.