I løpet av de siste månedene har vi snakket mye om det nye AdWords-grensesnittet. Vi har analysert tilbakemeldingene dere har gitt, og vi har registrert noen vanlige spørsmål og forespørsler, som for eksempel:
  • "Jeg har en stor konto. Navigering mellom fanene i det nettbaserte brukergrensesnittet tar lang tid."
  • "Jeg vil vise/redigere flere enn 100 søkeord samtidig."
  • "Hvordan flytter jeg en annonsegruppe til en annen kampanje eller en kampanje til en annen konto?"
  • "Jeg vil legge til kommentarer for endringene jeg gjør."

Høres dette kjent ut? Har du noen gang lurt på hvordan du kan navigere raskere eller endre kampanjer på en mer effektiv måte? Da har vi gode nyheter til deg. Det nettbaserte brukergrensesnittet er ikke den eneste måten du kan få tilgang til kampanjer eller administrere kontoen din på. Vi anbefaler å bruke AdWords Editor for denne type oppgaver.


Hva er AdWords Editor og hvordan fungerer det?

AdWords Editor er et gratis program for Windows og Mac, som du kan installere på datamaskinen fra denne siden. Start med å laste ned kontoen eller kampanjene du vil arbeide med. Deretter bruker du AdWords Editor og gjør alle dine endringer i frakoblet modus. Først når du er ferdig må du koble deg til Internett og laste opp endringene til AdWords-kontoen. Programmet er strukturert på samme måte som det nye brukergrensesnittet, og det er derfor enkelt å finne frem.


Hvorfor bør jeg bruke AdWords Editor?

  • Raskere navigering: Når du arbeider i frakoblet modus i Editor, kan du navigere og arbeide mye raskere enn i det nettbaserte brukergrensesnittet, ettersom det ikke er noen lastetid mellom ulike nivåer og elementer i kontoen.
  • Effektiv administrasjon av store kontoer: Hvis du har mange kampanjer og store søkeordlister er AdWords Editor riktig verktøy for deg. Det gir deg flere alternativer for administrasjon av kontoer og muligheten til å gjøre endringer i en stor gruppe elementer samtidig.
  • Utføring av avanserte administrasjonsoppgaver: Editor har flere avanserte administrasjonsalternativer enn det nettbaserte brukergrensesnittet, som for eksempel avanserte søk og erstatt-funksjoner, søk etter dupliserte søkeord og sortering av søkeord.

Hva er de viktigste funksjonene i AdWords Editor?

– Arbeid i frakoblet modus på Mac eller PC.
– Naviger i én eller flere kontoer og lagre dem.
– Gjør omfattende endringer raskt.
– Utfør avanserte søk og redigeringsoppgaver.
– Legg til kommentarer for endringene.
– Sorter og vis resultatstatistikk.
– Kopier eller flytt elementer mellom kampanjer, annonsegrupper og kontoer.
– Eksporter et øyeblikksbilde av kontoen for arkivering eller deling.
– Importer en arkivfil eller en delt filressurs og gjennomgå de foreslåtte endringene.

I neste ukes oppfølgingsinnlegg skal vi se nærmere på de viktigste funksjonene i AdWords Editor.


Hvor kan jeg finne mer informasjon?