Velkommen til serien om nettdesign!

I de neste fem innleggene skal vi forklare noen av de viktigste konseptene for nettdesign for å hjelpe deg med å lykkes med netthandel, og for at du skal få det meste ut av AdWords-kampanjene dine.

Vi starter med å gi deg de beste fremgangsmåtene for nettdesign og optimalisering av destinasjonssider i våre to første innlegg. Det tredje innlegget vil fokusere på produktkategorisider og hvordan du kan styrke kjøpsprosessen, etterfulgt av et fjerde innlegg med tips og verktøy for å spore nettstedresultatene på best mulig måte. Vi avslutter serien med et innlegg om viktige kulturforskjeller du må tenke på når du designer nettsider på andre språk.

Det viktigste du må tenke på når du markedsfører virksomheten din på Internett, er å tenke på nettstedet som om det var en fysisk butikk. Hva forventer du når du går inn i en butikk? Kjøpere ser vanligvis etter noen grunnleggende elementer. For det første ønsker de å finne produktene uten å måtte lete, så organisering er meget viktig. For det andre, må priser og tilbud være enkle å se, og til slutt forventer kunder god kundeservice, noe ekspeditøren vanligvis gir dem. I en fysisk verden kan det hende vi går rundt i butikken og leter etter ting, men når vi selger på Internett er det vanskeligere å holde kundene i butikken. Visste du for eksempel at besøkende vanligvis bestemmer seg om de vil forbli på en destinasjonsside innen åtte sekunder?

Her er noen grunnleggende elementer som kan hindre at besøkende forblir på destinasjonssiden, så prøv å unngå disse:
  1. Forgrunnsvinduer: Det er meget viktig å ikke hindre visningen av siden og la de besøkende selv velge hvor de vil gå.
  2. Lang lastetid: Netthandlere er utålmodige og kritiske av natur, så det er best å gjøre alt så enkelt som mulig for dem.
  3. Registrering: Registrering eller opprettelse av en konto for å få tilgang til et nettsted, er en stor avskrekkelse for brukere. Hvis du virkelig ønsker at kundene skal registrere seg, må du forklare fordelene og holde det enkelt. Et annet godt alternativ er å la brukere bestemme om de vil registrere seg etter kjøpet ved å tilby flere avslag i fremtiden.
I det neste innlegget kommer vi til å diskutere tre meget viktige områder for nettstedets resultat. Bland annet hvordan du utformer din hjemmeside og navigering. Vi ser fram til dine tilbakemeldinger på denne serien!