La oss gå videre til tre meget viktige områder i nettstedytelsen: startsidedesign, navigering og kategorisider.

Startsidedesign
  • Plasser all viktig informasjon, for eksempel produktkategorier og tilbud, øverst på siden og på den synlige delen av nettsiden
  • Vurder å bruke F-visningen. I 2006 utførte Nielsen Norman Group en øyesporingsundersøkelse som viste at brukere vanligvis leser nettstedinnhold i et F-mønster, med spesielt fokus på venstre side av siden etterfulgt av to horisontale striper, der den øverste er lengre enn den nederste. Noen ganger blir F-en til en E
  • Gjør merkevaren og formålet med nettstedet synlig: dette øker lojaliteten og gjør kundene tryggere. Unngå lange innledninger, du kan alltids legge denne informasjonen i en del kalt "Om oss"
  • Unngå rot: nettstedet skal være enkelt å lese gjennom og sidedelene enkle å finne. For eksempel produktkategorier, leveringsinformasjon eller kontaktinformasjon
  • Bruk startsiden til å teste ulike markedsføringsbudskap, for eksempel salg i butikk eller sesongtilbud (f.eks. morsdag)
  • Ta med spennende handlingsfremmende uttrykk (f.eks. Gratis levering) på startsiden

Navigering

Bruk riktig destinasjonsside
Et kjøp er ikke fullført når brukere besøker nettstedet etter at de har klikket på AdWords-annonsene. Du må sørge for at de kommer til riktig side for at de enkelt skal kunne foreta en kjøp:

  • Produktspesifikke søkeord og annonser bør har en kobling til produktspesifikke sider. Produktsider bør heller ikke være mer enn to klikk unna en kjøpsside.
  • Prøv å ha samme tittel på annonsen som på destinasjonssiden
  • Ta med alle salgsargumentene i annonseteksten (pris, tilbud, leveringsalternativer) på destinasjonssiden

Tydelige etiketter og titler
For å forenkle navigasjonen bør du hjelpe besøkende ved å gjøre produkt- og servicekategorier synlige. Du kan gjøre dette ved å bruke tydelige etiketter og titler. Du bør tilby en navigasjonsstruktur som er intuitiv og brukervennlig.

Enkel terminologi
Unngå fagspråk der det er mulig, og sørg for at kundene forstår alle termene på nettstedet, selv om produktet er meget teknisk.

Kobling til startsiden og fremdriftsindikatorer
Sørg for at fremdriftsindikatorene vises øverst på siden sammen med en kobling til startsiden. Vis også brukere hvor de må gå videre med tydelige elementer som nettstedsøk, navigering øverst eller på siden eller produktkoblinger.

Dette var alt for i dag, men vi kommer snart tilbake med de neste innleggene om nettdesign.

Hvis du vil ha mer informasjon om nettdesign og hvordan du kan konvertere besøkende til kunder, kan du lese e-boken på Googles konverteringssenter.