I dag lanserer vi et nytt nettindekseringssystem som vi har kalt Caffeine. Caffeine gir 50 prosent nyere resultater ved nettsøk enn vår forrige indeks, og det er den største samlingen nettinnhold vi noen gang har gjort tilgjengelig. Enten det er en nyhetshistorie, en blogg eller et foruminnlegg, får du nå mye raskere tilgang til relevant innhold etter hvert som det publiseres.

For dere som ikke jobber med å bygge søkemotorer slik som oss, kan det være nyttig med litt bakgrunnsinformasjon. Når du søker på Google, søker du ikke på selve Internett. I stedet søker du i Googles indeks for nettet, som på samme måte som en innholdsfortegnelse i en bok gir deg oversikt over informasjonen du trenger. (Her er en god forklaring på hvordan det hele fungerer.)

Hvorfor lager vi så et nytt søkeindekseringssystem? Stadig mer innhold blir lagt ut på nettet. Det øker ikke bare i størrelse og antall, men nettsidene blir mer omfattende og komplekse, takket være video, bilder, nyheter og direkteoppdateringer. I tillegg har folk høyere forventinger til søk enn tidligere. De ønsker å finne det nyeste relevante innholdet, og utgiverne forventer at innholdet skal være synlig med det samme det blir lagt ut.

Vi har laget Caffeine for å holde tritt med utviklingen på nettet og brukernes stadig økende forventninger. Bildet nedenfor viser hvordan vårt gamle indekssystem fungerer sammenlignet med Caffeine:
Vår gamle indeks hadde flere lag, og selv om enkelte lag ble oppdatert raskere enn andre, ble hovedlaget oppdatert med noen ukers mellomrom. Et lag i den gamle indeksen ble oppdatert ved at vi analyserte hele nettet. Dermed oppstod det en betydelig forsinkelse mellom at vi fant en side og gjorde den tilgjengelig for deg.

Med Caffeine analyserer vi nettet i små porsjoner og oppdaterer hele søkeindeksen kontinuerlig. Når vi finner en ny side eller ny informasjon på en eksisterende side, kan vi legge dette til i indeksen med en gang. Dette betyr at du får ferskere informasjon enn noen gang tidligere – uansett når eller hvor den blir publisert.

Med Caffeine kan vi indeksere enormt mange nettsider. Caffeine behandler faktisk tusenvis av sider samtidig – hvert eneste sekund. Hvis vi heller tenker oss en stabel med papir, ville den vokst med flere kilometer hvert sekund. Caffeine opptar nesten 100 millioner gigabyte i én database og legger til ny informasjon med en hastighet på hundretusener av gigabyte per dag. Du trenger 625 000 av den største iPod-en for å lagre så mye informasjon. Hvis vi la disse ved siden av hverandre, ville de ha strukket seg nesten 65 kilometer.

Vi utviklet Caffeine med tanke på fremtiden. Ikke bare gir den ferskere innhold, men den er også et robust fundament som gjør det mulig å bygge en enda raskere og mer omfattende søkemotor etter hvert som informasjonen på nettet øker og gi deg mer relevante søkeresultater. Følg med – det kommer flere forbedringer i månedene fremover.