Vi er stolte over å kunne meddele at AdWords kampanjeeksperiment nå lanseres globalt. AdWords kampanjeeksperiment er et gratisverktøy som gjør det enklere å teste og måle nøyaktig hvordan endringer påvirker søkeord, bud, annonsegrupper og plasseringer.

Slik kan AdWords kampanjeeksperiment hjelpe deg
Annonsører som har deltatt i betaperioden de siste tre månedene, har rapportert at AdWords kampanjeeksperiment har gjort dem tryggere på hvordan endringer påvirker kampanjer, noe som gjør det enklere og mindre risikabelt å prøve ulike strategier og optimalisere oftere.

Uten AdWords kampanjeeksperiment må du vanligvis evaluere optimaliseringer ved å sammenligne nøkkelverdier før, og to til fire uker etter at du har gjort endringer i kampanjen. Ulikheter i disse nøkkelverdiene antas å være et resultat av endringene. Svingninger i etterspørsel, andre markedsførings- og salgskampanjer, konkurrenter som endrer taktikk, og til og med endringer i været kan imidlertid gjøre ting mer kompliserte.

Med AdWords kampanjeeksperiment kjøres eksperimentkampanjen samtidig med den opprinnelige kampanjen i en todelt test. Du bestemmer hvor stor prosentandel av trafikken hver del skal håndtere, og hvilke endringer du vil teste. Denne todelte tilnærmingen lar deg kjøre kortere tester du kan starte og stoppe når som helst, og du trenger ikke lenger bekymre deg unødig over at resultatene er sesongavhengige eller påvirkes av andre faktorer. Du får mer nøyaktige beregninger av hvordan endringer påvirker kampanjen, og kan teste og forbedre kampanjene flere ganger i året.

Du kan konfigurere eksperimenter for kampanjer for søke- og displaynettverk.

Alle annonsører vil snart se AdWords kampanjeeksperiment i kampanjeinnstillingene når de logger seg på AdWords. Hvis du vil lære mer om hvordan du bruker AdWords kampanjeeksperiment, de vanlige spørsmålene i brukerstøtten.

Støtte for tredjepartssporing
Hvis du bruker tredjepartssporing med AdWords, kan du bruke verdisporingsparameteren {aceid} i destinasjonsadressene for å identifisere hvilke klikk som kommer fra henholdsvis kontrollkampanjen og eksperimentkampanjen. Deretter kan du segmentere og sammenligne for å få innsikt i hvordan et eksperiment påvirker måleverdiene som er tilgjengelige i sporingssystemet. Hvis du vil vite mer, kan du gå til vår artikkel i brukerstøtten.

Skrevet av Mark Martel - Product Marketing Manager, og Jonas - Inside AdWords teamet