Bruker du telefonen som mobil datamaskin når du er på farten? Hender det seg at du søker etter informasjon, veibeskrivelser eller prissammenligninger i sanntid på mobiltelefonen? Du er i så fall ikke den eneste, mobilsøk blir stadig mer  utbredt. I løpet av de siste to årene har antallet mobilsøk på Google blitt mer enn femdoblet. I de første seks månedene av 2010  økte mobilsøktrafikken med mer enn 50 %.

Når mobilsøk er i stadig vekst, er det ikke overraskende at flere og flere annonsører forsøker å tjene penger på mobilannonsering. Hvis du allerede er mobilannonsør, eller hvis du vurderer å ta spranget over til de små skjermene, får du nå en mye enklere jobb.

Mobilstatistikk i søkeordverktøyet
Søkeordverktøyet hjelper deg nå med å bygge en bedre søkeordliste for mobiltelefoner. Under Avanserte alternativer kan du nå søke etter søkeord for enheter med WAP-mobilnettlesere, mobile enheter med fullverdige nettlesere (som iPhone og Android-telefoner) eller alle mobile enheter (summen av enheter med WAP-nettlesere og enheter med nettlesere).

Når du foretar et søk etter søkeord, vil all statistikk som vises for konkurranse, globale og lokale søk per måned og lokal søkestatistikk være spesifikk for enheten eller enhetene du har valgt.


Fortell oss hva du syns om disse nye funksjonene ved å klikke på koblingen Send tilbakemelding i søkeordverktøyet eller ved å gå direkte til tilbakemeldingsskjemaet.

Skrevet av Alexandra Kenin - Product Marketing Manager og Jonas Paulsen - Inside AdWords teamet