I del tre i serien for nybegynnere, eller annonsører som bare trenger å få repetert det grunnleggende ved AdWords, skal vi snakke om hva det er viktig å tenke på når det gjelder å målrette annonsen.

Med riktig språk- og geografisk målretting kan du målrette annonsene på kampanjenivå for å sikre at du når kunder som er relevante for virksomheten din. Vi har derfor laget noen tommelfingerregler som det kan være nyttig å følge.

  • Vi anbefaler at du bare fokuserer på ett språk som ikke er engelsk, per kampanje + engelsk. For eksempel språket som annonsen er skrevet på, og som snakkes i det målrettede landet, og engelsk. Dette er på grunn av standard nettleserinnstillingene, og at folk har en tendens til å søke med google.com i stedet for nettleseren for sitt eget land.
  • Hold alltid rede på den geografiske målrettingen. Dette er spesielt viktig hvis du representerer et selskap som søker etter lokale kunder i et bestemt område.


Du vil få følgende fordeler hvis du følger rådene ovenfor:

  • Du kan målrette bare mot relevante områder der du ønsker at annonsene dine skal være synlige.
  • Du kan målrette annonsene globalt i tillegg til lokalt.
  • Du kan for eksempel målrette mot engelsktalende personer i Spania.
  • Du kan målrette mot ditt eget område (lokal virksomhet)

Vi håper at disse tipsene vil være nyttige for deg når du annonserer med AdWords. Ikke glem å se begynnerveiledningen for AdWords i brukerstøtten for AdWords hvis du ønsker mer informasjon og veiledning. Sist, men ikke minst, må du huske å holde utkikk etter neste innlegg i denne bloggserien for nybegynnere.

Skrevet av Kristin Sarstedt og Jonas Paulsen - Inside AdWords teamet