Vi har nå lagt til en ny varsling i søkeresultatene som gir brukerne informasjon når det er sannsynlig at et nettsted er utsatt for datainnbrudd. Vi har i flere år gitt meldinger om skadelig programvare, herunder en egen advarselsside. Nå utvider vi søkeresultatvarslingene slik at brukerne kan unngå nettsteder som uvedkommende tredjeparter har fått tilgang til og endret, særlig for nettsøppel. Når en bruker besøker et nettsted, vil vi at vedkommende skal være trygg på at informasjonen på nettstedet kommer fra den opprinnelige utgiveren.

Slik ser varslingen ut:

Når du klikker på koblingen som sier at “Uvedkommende kan ha fått tilgang til dette nettstedet”, kommer du til en artikkel i brukerstøtten som forklarer mer om hva varselet innebærer. Hvis du klikker på søkeresultatet, kommer du til selve nettstedet som vanlig.

Vi bruker en lang rekke automatiserte verktøy for å oppdage vanlige tegn på at uvedkommende har fått tilgang til nettstedet, så raskt som mulig. Når vi oppdager noe mistenkelig, legger vi til varslet i søkeresultatene. Vi forsøker også å komme i kontakt med redaktøren for nettstedet via vedkommendes konto i Verktøy for nettredaktører og eventuelle e-postadresser eller telefonnumre på nettstedet. Vi håper at også nettredaktører vil sette pris på disse varslene, da de vil bidra til at misbruk raskere blir oppdaget og eventuelle problemer kan rettes opp i.

Vi forstår selvfølgelig at nettredaktører kan være bekymret over at disse varslingene påvirker trafikken fra søkeresultatene. Når problemet er rettet opp, fjernes advarselsetiketten automatisk fra søkeresultatene. Dette skjer vanligvis i løpet av noen dager. Du kan også be om en vurdering av nettstedet for å få fjernet varselet raskere.

Hvis dette varslet vises i nettstedets oppføring, finner du instruksjoner i brukerstøtten om hvordan du kan forsøke å løse problemet. Sammen kan vi gjøre nettet til et tryggere sted å være.

Skrevet av: Gideon Wald, Associate Product Manager
Oversettelse av: Anu, Alexander & Fredrik - Search Quality