Grunnlaget for vellykkede produktoppføringsannonser er bra produktdata. Når du gjør klar Shopping-kampanjene dine for høytiden, må du sørge for at det ikke er noen problemer med dataene dine. Det er viktig at du sjekker dette, ellers risikerer du at kundene ikke får se produktene dine. For å hjelpe deg med å identifisere problemer i produktdataene dine lanserer vi nå en ny Diagnostikk-fane i Google Merchant Center.

På Diagnostikk-fanen får du se en samlerapport over alle problemer knyttet til Merchant Center-kontoen din, datastrømmene dine og varene dine. Med denne nye fanen, som erstatter Datakvalitet-fanen, får du bedre innsikt i tilstanden til produktdataene dine. Dette gjør at du enklere og raskere kan prioritere viktige problemer og få produktene dine ut på nettet.
                        

Den nye Diagnostikk-fanen inneholder også rapporteringsverktøy du kan bruke for å generere følgende:
  • en historisk oversikt over kvalifikasjonsstatusen for varene, der du kan se og undersøke endringer som nylig har ført til avviste varer
  • en rapport du kan laste ned, som inneholder alle de påvirkede varene og årsakene til at de ble avvist
  • beregninger for trafikk og innvirkning, som du kan bruke for å finne ut hvor mange varer som for øyeblikket påvirkes av bestemte problemer
Prøv den nye Diagnostikk-fanen i Merchant Center-kontoen din i dag. Hvis du vil vite mer om endringene av fanen, kan du gå til brukerstøtten.

Skrevet av Tom Beyer og Sven Herschel i produktavdelingen for Google Shopping
Postat av Marcus Holgersson, Google AdWords