Merkevareannonsører har i årevis sett etter løsninger som kan garantere at nettannonsene deres faktisk blir sett. Dette kan være vanskelig – 56 % av alle bannerannonser og 46 % av alle videoannonser* er nemlig ikke synlige, ettersom de ligger på en del av nettsiden som ikke er synlig, er rullet ut av syne, eller er plassert i en bakgrunnsfane. Vi har i flere år jobbet med å finne en løsning på denne utfordringen annonsører står overfor, og i dag introduserer vi tre viktige forbedringer: Alle CPM-kampanjer oppgraderes til synlige CPM-kampanjer, vi tilbyr et nytt frekvenstak for synlige annonser, og vi legger til supplerende rapporteringsberegninger basert på synlighetsstandarden.

Alle CPM-kampanjer er nå synlige CPM-kampanjer
Vi styrker, som vi annonserte i september, arbeidet med å gjøre synlighet til gangbar mynt for digital annonsering ved å oppgradere alle CPM-kampanjer i Google Displaynettverk (GDN) til synlige CPM-kampanjer (vCPM). Vi har nå gjennomført denne oppgraderingen, og dermed er Google Displaynettverk (GDN) en av de få medieplattformene der annonsører ikke betaler for en visning med mindre den faktisk er synlig for en bruker.

Kjøp med Synlig CPM (vCPM) ble lansert i AdWords i 2013, slik at annonsører kunne velge å betale utelukkende for banner- og videovisninger som overholder den MRC-definerte bransjestandarden for synlighet. Minst 50 % av annonsen må vises på skjermen – bannerannonser må vises i minst 1 sekund, mens videoannonser må vises i minst 2 sekunder, og dette måles av Googles Active View-teknologi. I år har et titalls milliarder visninger blitt filtrert ut før AdWords-annonsører ble belastet for disse, ettersom visningene ikke innfridde ovennevnte standard.

Med Synlig CPM kan merkevareannonsører foreta effektive innkjøp og nå kampanjemålene de har satt:

Devialet – et Paris-basert selskap som selger lydutstyr – ville gjøre flere forbrukerne kjent med høyttalerne og forsterkerne sine. For å oppnå større rekkevidde gikk Devialet over fra CPC-kampanjer til vCPM-kampanjer. Som et resultat av dette økte Devialet antallet synlige visninger per dollar med 49 % og gjennomsnittlig tid på nettstedet med 50 %.

Med et nytt frekvenstak for synlige visninger får annonsører bedre kontroll
Med frekvenstak kan du selv styre hvor mange ganger annonsene dine skal vises til samme person. Når ikke-synlige visninger telles opp mot et frekvenstak, får kanskje ikke en bruker se annonsen din så mange ganger som du ønsker.

I løpet av de neste ukene kommer frekvenstak bare til å telle synlige visninger for banner- og videokampanjer i AdWords. Dette gir annonsørene bedre kontroll over hvor ofte annonsene deres faktisk er synlige for brukere. Du kan finne ut mer om å sette frekvenstak i brukerstøtten.

Med nye rapporteringsberegninger kan du danne deg et bedre bilde av kampanjeresultatene
For at annonsører skal kunne danne seg et bedre bilde av resultatene banner- og videokampanjene deres kaster av seg, har vi lagt til supplerende beregninger. Disse er basert på synlighetsstandarden og omfatter blant annet følgende:

              •              totalt antall synlige visninger
              •              prosentandelen av alle visninger som var synlige
              •              prosentandelen av alle synlige annonser som ble klikket på

Med disse beregningene kan annonsører enklere se hvilke reklamer og plasseringer som – når de er synlige for brukerne – er best med tanke på kampanjeresultater.

Vi har lenge tatt til orde for å innføre synlighet som en felles valuta for annonser og plasseringer, ettersom dette kan legge forholdene til rette for et effektivt samarbeid, tuftet på åpenhet og ansvarlighet, mellom utgivere og markedsførere. Dette er nok et viktig skritt på veien mot dette målet.

Publisert av Glenn Wilson, produktsjef for AdWords
Postad av Marcus Holgersson, Google AdWords 

*Google-undersøkelse i 2014