Dette er oppfølgingen til vårt første innlegg i serien om optimalisering. I den første delen om vurdering, oppfordrer vi våre annonsører til å vurdere sin industri og målgruppe før de optimaliserer sin konto. I dag vil vi snakke mer om de forskjellige måtene du kan evaluere deres nettside på, og identifisere målsettingen med optimaliseringen av deres kampanje.

Kjenn ditt nettsted
Dere kjenner naturligvis deres egne produkter og tjenester bedre enn andre. Dette betyr at du er i best posisjon til å vurdere webområdet ditt og vurdere hvordan en besøkende kan samhandle med, og reagere på innholdet på nettstedet. Å vurdere saken fra en potensiell kundes ståsted og fininnstille webområdet om nødvendig, kan resultere i en bedre opplevelse for potensielle kunder, og dermed bedre resultater for deg.

Noen elementer å ta med i betraktningen når du vurderer din nettside er:
  • Nettstedets struktur: Er produktene og tjenestene organisert på en måte som er fornuftig sett fra en besøkendes perspektiv? Spesifikke destinasjonssider kan hjelpe disse potensielle kunder å finne akkurat det de leter etter. Hvis for eksempel en potensiell kunde søker etter "snowboardbukser for kvinner", vil den ideelle destinasjonssiden inneholde snowboardbukser til kvinner fra forskjellige merker og i forskjellige stiler. Hvis hun søker etter en bestemt type snowboardbukser, vil den ideelle destinasjonssiden inneholde alle typer snowboardbukser fra denne bestemte produsenten.
  • Layout og design: Besøkende på nettstedet kan reagere mer positiv på et nettsted som er rent og enkelt å navigere på enn ett som er prangende eller innviklet. De som ikke finner det de leter etter har en tendens til å forlate området iløpet av noen sekunder.
  • Brukervennlig: Når besøkende kommer til webområdet ditt, burde de være i stand til raskt å forstå hvordan man navigerer på nettstedet, og finne den informasjonen de leter etter. Navigasjon og søkerubrikker lar potensielle kunder lete etter mer spesifikke produkter eller forskjellige stilarter. Tydelig merkede knapper som sier "Meld deg inn NÅ!" eller "Legg til i handlekurven" oppfordrer videre handling fra disse potensielle kundene. På den annen side, vil ødelagte koblinger, unøyaktige eller uferdige destinasjonssider og andre hindringer gjør det vanskeligere for potensielle kunder å bli faktiske kunder.
Kjenn dine mål
Dine mål, eller ønskede resultat, er kanskje det viktigste å huske på når du setter opp en ny konto eller optimaliserer en eksisterende konto. Er du interessert i merkevarebygging, oppnå klikk, eller maksimere avkastningen? Det er viktig å tydelig identifisere og prioritere hvilke konkrete mål du vil oppnå med annonseringen og tilpasse kampanjene rundt disse målene.

Avhengig av hva deres primære målsetting er, bør dere vurdere følgende tips:
  • Maksimering av klikk: Dersom målet er å trekke så mye relevant trafikk til nettstedet som mulig, bør du vurdere å kjøre på et bredere spekter av søkeordvarianter. Husk imidlertid på at å kjøre på svært generelle, irrelevante søkeord vil kunne påvirke klikkfrekvens, kvalitetspoeng og posisjonering negativt.
  • Optimalisering for Annonseresultat: En del av bedre annonseresultater er å optimere klikkfrekvensen. Hvis dette er ditt mål, er første trinn å filtrere ut irrelevante søk ved å avgrense søkeordlisten og opprette negative søkeord der det passer. I tillegg bør annonseteksten ideelt sett reflektere en brukers søk så nært som mulig.
  • Forbedre merkevarebevissthet: Hvis du vil markedsføre merkevaren din, kan du bestemme deg for å kjøre en pris per visning-kampanje i tillegg til en pris per klikk-kampanje. Det kan være lurt å supplere tekstannonsene med bilde-og videoannonser i kampanjen. Du kan også bruke webområdemålretting for å vise annonsen til personer som ikke aktivt søker etter din virksomhet, men som fremdeles kan være interessert i hva du selger.
  • Maksimering av avkastningen: Dette krever litt mer forståelse om salgssyklusen for produktet eller tjenesten, og hvordan søk på ulike søkeord kan gjenspeile hvor en bruker kan være i denne syklusen. Hvis du ønsker å skille seriøse fra mindre seriøse kjøpere, bør struktur, annonsetekst og søkeordlister være målrettet mot bestemte typer brukere. For eksempel brukere som søker på varianter som "vurdering" eller "rating" er trolig fortsatt interessert i informasjon om produktet, og du kan for eksempel filtrere bort slikt søk ved å oppgi disse ordene som negative søkeord.
Sist men ikke minst er det viktig å bestemme hvordan du vil måle virkningen av optimaliseringen, slik at du tydelig kan evaluere kampanjeresultatene før og etter optimaliseringen.

Dette innlegget ender vårt emne Vurdering, det første av fire emner vi vil dekke i denne serien. Vi har i dag vært innom noen gode tips for hvordan du skal nå dine mål for annonseringskampanjene. Dersom du vil diskutere mer om Optimalisering og Vurdering vil vi anbefale deg å gå til vårt Forum for AdWords-annonsører. Følg med på fremtidige innlegg om "AdWords Optimaliseringstips" når vi nærmere skal gå inn på spesifikke råd og tips om struktur, søkeord og annonsetekst. Frem til da; Lykke til med optimaliseringen!