I våre tidligere innlegg introduserte vi Googles innholdsnettverk og diskuterte rekkevidden det tilbyr via sin kontekstbaserte målrettingsteknologi. Vi snakket også om hvordan Googles innholdsnettverk gir deg en høy grad av kontroll over kostnader og budgivning.

I dag skal vi se på fleksibiliteten innholdsnettverket gir med hensyn til hvordan du presenterer budskapet ditt til Internett-brukere. Til forskjell fra søk har innholdsnettverket mange ulike annonseformater du kan velge blant for å finne det som fungerer best for deg.

Tekstannonser
På samme måte som tekstannonsene du ser ved siden av relevante søkeresultater på Google.no, vises tekstannonser i innholdsnettverket ved siden av relevant innhold på nettsider brukere besøker. Tekstannonser er en kostnadseffektiv måte å nå bestemte målgrupper med ditt budskap. Ved å bruke handlingsfremmende uttrykk, vil de kunne være kraftige verktøy for å akkumulere klikk og konverteringer for deres kampanjer.

Visningsannonsebygger
Du kan også publisere bildeannonser og videoannonser i Googles innholdsnettverk, uten avgifter. Hvis du ikke har bildeannonser, kan Googles visningsannonsebygger hjelpe deg med enkelt å opprette bildeannonser. Med dette verktøyet kan du opprette tilpassede bildeannonser: Alt du trenger er en overskrift, et handlingsfremmende uttrykk, et bilde (hvis du har dette) og logoen deres. Deretter velger du en av hele 40 tilgjengelige maler og tilpasser den med ditt unike budskap. Du trenger ikke hjelp fra noen designer. Hele prosessen tar bare få minutter, og den er helt gratis!

Hva fungerer best for deg?
Med visningsannonsebyggeren kan du raskt prøve ut ulike annonseformater og finne ut hva som fungerer for deg. Kanskje en kampanje oppnår flest salg med en tradisjonell tekstannonse, mens en annen genererer flere potensielle salg når du bruker bilder og farger. I innholdsnettverket får du uansett friheten og fleksibiliteten til enkelt å avgjøre hvilket annonseformat som passer best for din målsetting.

Hva skjer nå?
Nå som vi har snakket om effektiv, relevansbasert målretting, kostnadskontroll og fleksibilitet med hensyn til annonseformat, lurer du kanskje på hva som kommer neste gang. I vårt neste innlegg skal vi se nærmere på måter du kan spore og evaluere kampanjeresultatene på i innholdsnettverket, med fokus på oversiktlighet i hvert trinn.

Hvis du allerede er AdWords-annonsør og vil ha mer informasjon om hvordan du publiserer annonser i innholdsnettverket, kan du i mellomtiden klikke her. Hvis du ikke er AdWords-annonsør, men vurderer å komme i gang, kan du klikke her.

Vi snakkes!