I denne ukens innlegg tar vi en nærmere titt på fanen Søkeord i det nye AdWords-grensesnittet. Fanen Søkeord lister opp søkeordene i kontoen. Som i det forrige AdWords-grensesnittet kan du legge til, redigere og opprette nye søkeord på fanen Søkeord i kontoen. Det nye grensesnittet forbedrer imidlertid søkeordadministrasjonen med en funksjon kalt sammendragsfaner. En Søkeord-fane er tilgjengelig på hvert nivå i kontoen, slik at du kan se søkeordene for en hel kampanje eller for alle kampanjer i en liste. Dette er nyttig for oppgaver som å identifisere søkeordene med best resultater i kontoen.

Du kan også gjøre endringer i søkeordene direkte fra enhver Søkeord-fane. Du kan for eksempel endre samsvartype for et søkeord ved å klikke på søkeordet og deretter velge ønsket samsvartype fra rullegardinmenyen.


Du kan også midlertidig stoppe og gjenoppta søkeord, endre budet eller endre selve søkeordet i enhver Søkeord-fane i kontoen. Hvis du vil endre flere søkeord samtidig, kan du bruke masseredigering. Velg søkeordene du ønsker å endre, og klikk på Rediger-knappen øverst i tabellen.

En flott funksjon med masseredigering er Kopier til alle rader-knappen, som kan brukes til å endre bud på tvers av en rekke søkeord. Hvis du for eksempel vil endre budene på tvers av flere søkeord i stedet for å skrive inn budet manuelt for hvert søkeord, kan du klikke på Kopier til alle rader-knappen ved siden av budet du redigerer. Budet kopieres til alle de valgte søkeordene. Du kan også kopiere ned endringer i søkeordstatus eller destinasjonsadresser.

Du finner også mange av funksjonene som vi har tatt for oss i løpet av de siste ukene, i fanen Søkeord. Hvis du vil redigere søkeordene raskt, må du huske at du har hurtigtaster til rådighet. Du kan også bruke egendefinerbare kolonner til å se på dataene du er interessert i. Du kan selvsagt også filtrere søkeordene, noe som er spesielt nyttig hvis du ser på alle søkeordene i kontoen.

En annen funksjon som du kan prøve i fanen Søkeord, er oppdeling. Ved å klikke på knappen Filter og visninger og deretter velge Del opp etter samsvartype for søketermer kan du vise resultatene for hvert av søkeordene inndelt i fleksibelt samsvar, setningssamsvar og eksakt samsvar.

Bruke søkerapporten

Tidligere denne uken snakket vi om forbedringene i søkerapporten, som du kan få tilgang til direkte via fanen Søkeord i det nye grensesnittet.

Som en påminnelse viser denne rapporten søketermene som utløste annonsene dine. Du viser rapporten ved å velge ønskede søkeord, klikke på Se søketermer og deretter på Valgt. Du får se en liste over søketermene som utløste annonsene for de søkeordene samt verdier som CTR og konverteringsfrekvens.

Du kan deretter gjøre endringer i kontoen direkte fra rapporten. Hvis du for eksempel ser en søketerm som kan passe godt, kan du legge den til i kampanjen. Velg ganske enkelt termen, og klikk på Legg til som søkeord. Du kan også angi et bestemt bud og samsvartypen for søkeordet. På samme vis, hvis du ser en søketerm som ikke passer til kampanjene, kan du legge den til som et negativt søkeord. Det er best å vente på data før du legger til negative søkeord. Hvis et søkeord ekskluderes for tidlig, kan du gå glipp av relevant trafikk. Du kan også prøve å bruke et lavere bud eller mer målrettet annonsetekst før du ekskluderer søkeordet fullstendig.

Når denne rapporten brukes, kan det være fristende å finjustere søkeord som kun har ett eller to klikk. For å få mest mulig ut av søkerapporten anbefaler vi at du fokuserer på søkeordene med flest visninger og klikk. Det er der du får best verdi for endringene du gjør.

Tilbakemeldinger fra dere om det nye grensesnittet

Dere har allerede gitt oss mange nyttige tilbakemeldinger om hva dere liker med det nye grensesnittet, som enklere administrering av innholdsnettverket og raskere kontonavigering, samt tilbakemeldinger om hva som må forbedres.

Vi fortsetter arbeidet med å endre det nye AdWords-grensesnittet basert på tilbakemeldinger fra dere. Send oss gjerne flere tilbakemeldinger om det nye grensesnittet ved hjelp av koblingen Send tilbakemeldinger øverst i hjørnet i kontoen. Dine tilbakemeldinger er svært verdifulle for oss ettersom vi fortsatt arbeider med å forbedre det nye AdWords-grensesnittet.