I vårt forrige innlegg om Optimaliseringstips snakket vi om hvordan du kan vurdere din bransje og din målgruppe, samt webområde og mål før du starter din optimalisering. Vi håper at disse tipsene gav deg noen tanker om optimaliseringen du kunne tenke deg å gjennomføre. I dag vil vi komme med flere tips om hvordan du kan bruke informasjonen du innhentet til å optimalisere strukturen i AdWords-kontoen din.

Velge mellom kampanjer og annonsegrupper
Et av de viktigste aspektene ved å strukturere en konto er å avgjøre om du skal bruke kampanjer eller annonsegrupper for å dekke dine annonseringsmål. Et av de vanligste spørsmålene stilt av nye, og noen ganger også erfarne AdWords-annonsører er: "Hva er forskjellen mellom en kampanje og en annonsegruppe?". Kampanjer og annonsegrupper er ulike nivåer i kontoen din, hver med ulike innstillinger. I kampanjer kan du sette ditt daglige budsjett, målretting mot språk og geografiske områder, start- og sluttdatoer og distribusjonsinnstillinger (dvs. hvorvidt vise sine annonser på Google-nettverket). I annonsegrupper, derimot, kan du angi høyeste pris per klikk (CPC), definere annonsetekster, søkeordliste og destinasjonsside. Hver kampanje kan inneholde opptil 100 annonsegrupper.

Når man skal avgjøre om man skal opprette en kampanje eller en annonsegruppe for et bestemt produkt, tjeneste eller del av ditt webområde, bør du vurdere hvordan disse innstillingene vil hjelpe deg å nå dine mål. En av de vanligste grunnene til å opprette egne kampanjer i kontoen din, er å muligheten til å angi forskjellige daglige budsjetter. Du kan bestemme deg for å vie høyere budsjett til dine mest solgte og mest lønnsomme produkter. Separate annonsegrupper, derimot, kan opprettes når du vil angi forskjellig høyeste CPC for søkeord som kan være meget konkurransedyktig eller konvertere dårligere. Uansett hvordan du velger å strukturere kontoen din, er det viktig å være fleksibel i din strategi - strukturen du har uttenkt til å begynne med behøver kanskje videre raffinering og tilpasning etterhvert som du fortsetter å optimalisere.

Hvordan bestemme organiseringen av kampanjer og annonsegrupper
Det er nærmest et uendelig antall måter å konfigurere dine kampanjer og annonsegruppene i dem, og i AdWords kan du enkelt tilpasse dem etter dine behov. Nedenfor kan du se noen vanlige måter å strukturere en konto på:
  • Produkter og tjenester: Hvis en sportsbutikk tilbyr et bredt spekter av produkter, kan det være fornuftig å sette opp separate kampanjer for ulike produktområder: Camping, treningstøy for menn, jakt, etc. Innenfor "Camping"-kampanjen, vil annonsøren kunne sette opp egne annonsegrupper satt opp for ulike elementer som faller inn under camping, for eksempel telt, kjøkkenartikler, og soveposer. Innenfor kampanjen for treningstøy for menn kan det være separate annonsegrupper for treningssokker, fortballtrøyer og knebeskytter.
  • Produktnavn: Et nettsted som selger en rekke merkevareprodukter vil kunne se at merkesøkeord konverterer bedre enn generelle produktbeskrivelser. For å teste dette, vil det kunne være lurt å opprette egne annonsegrupper eller separate kampanjer for hvert merke, avhengig av produktspekteret under merkevaren. Hvis du vil bruke varemerkebeskyttede merkenavn for en varemerkeeier som har lagt inn en klage til Google, må du ha tillatelse fra varemerkeeieren til å bruke varemerket i annonseringen.
  • Nettsider: For annonsører som fremmer et mangfold av produkter eller tjenester fra ulike selskaper og nettsteder, slik som agenter, bør hver bedrift eller nettside ha sin egen kampanje eller til og med en separat konto.
  • Geografisk plassering: Tjenesteleverandører som retter seg mot et geografisk begrenset publikum, for eksempel møbelbutikker, eiendomsutviklere eller bilforretninger, kan opprette forskjellige kampanjer for hvert fylke og en en annonsegruppe per by.
  • Sesongbaserte produkter og tjenester: Produkter som er sesongavhengige bør organiseres i egne kampanjer eller annonsegrupper, slik at disse kan bli stanset og gjenopptatt i forhold til sesong. En blomsterbutikk kan kjøre forskjellige kampanjer eller annonsegrupper for Valentines dag, Morsdag, høytidssesonger, etc.
  • Temaer eller funksjoner: En bedrift som bare har noen få produkter eller tjenester kan fortsatt ville sette opp separate kampanjer eller annonsegrupper fordi det samme produktet eller tjenesten kan appellere til, og tilfredstille ulike behov. Et cateringselskap kan ha nytte av å kjøre separate kampanjer eller annonsegrupper for bryllup, firmatilstelninger eller bursdager.
Å strukturere kontoen effektivt vil gi deg mer fleksibilitet i styringen av søkeordene og annonseteksten, kontroll av budsjetter og innstilling av strategiske bud. Hvis du tror kontostrukturen kunne ha nytte av noen endringer, kan du teste forskjellige konfigurasjoner til du føler at din konto er overkommelig og hjelper deg med å oppnå dine annonseringsmål.

Vi håper dere synes tipsene om Vurdering og Kontostruktur var til hjelp. Vær klare for ytterligere tips for hvordan velge søkeord og annonsetekst!