Tidligere i denne serien har vi skrevet om forskjellige aspekter rundt Googles innholdsnettverk. Nettverket lar deg nå ut til potensielle kunder når de leser relatert innhold på nettet.

Her er et lite sammendrag over emnene vi har diskutert, og hvordan de sammen kan hjelpe deg med å få enda mer ut av annonseringen.

Innlegg 1: Introduksjon av Googles innholdsnettverk

Selv om søk er en svært effektiv måte å nå mange kunder på, bruker Internett-brukere opptil 95 % av tiden på nettet på annet enn søk når de blar gjennom innhold som nyheter, blogger eller produktevalueringer. Dette representerer en fantastisk mulighet til å nå enda flere kunder og det er her Googles innholdsnettverk kommer inn.

Innlegg 2: Slik når du frem til kundemålgruppen

Googles innholdsnettverk er satt sammen av millioner av nettsteder, fra merkevaresider til nisjeområder som blogger eller forum om bestemte emner. Du får best resultat ved å vise annonsene dine til brukere som kan være interessert i produktet eller tjenesten du tilbyr. Googles teknologi for innholdsmålretting målretter automatisk annonsene dine mot relevant innhold på nettet, som presenterer meldingen din til riktig publikum til rett tid.

Innlegg 3: By strategisk

Som i søkenettverket betaler du også i innholdsnettverket kun for klikkene du mottar, slik at du får best avkastning på pengene du bruker. Det finnes en rekke verktøy for budadministrasjon og kostnadskontroll som kan hjelpe deg med dette.

Innlegg 4: Velge riktig annonseformat

På samme måte som tekstannonsene du ser ved siden av relevante søkeresultater på Google.no, vises tekstannonser i innholdsnettverket ved siden av relevant innhold som brukere blar gjennom.
Du kan også vise bilde- og videoannonser i Googles innholdsnettverk, og det helt uten ekstra kostnader. Hvis du ikke har bildeannonser kan Googles visningsannonsebygger hjelpe deg å enkelt opprette bildeannonser, helt gratis.

Innlegg 5: Spore resultater

Uansett hvilket annonseformat du velger å bruke, eller hvordan du planlegger å målrette annonsene, trenger du innsikt i hvert trinn i kampanjen for å forstå hva som gir best resultater. Akkurat som med Google Søk, gir Googles innholdsnettverk deg alle verktøyene du trenger for å spore resultatene, måle påvirkningen og optimalisere for en høyere avkastning.

Hvis du vil ha mer informasjon om innholdsnettverket, kan du se det her.


Takk for din oppmerksomhet.